Dezbaterile pro egalitate de gen pun bazele impunerii de cote pentru LGBT

Postat de pe 17 noiembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În contextul în care cetățenii români sunt preocupați și direct afectați de multiple crize atât din plan intern, cât și din plan extern, președintele lor drag, Klaus Iohannis, este preocupat de egalitatea de gen și ține conferințe extrem de importante pe această temă. În cadrul celei mai recente ediții a emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Ion Spânu a analizat impunerea cotelor și a identității de gen prin dezbaterile din Parlamentul României, cât de eronată este o asemenea abordare și ce consecințe are.

Cozmin Gușă introduce subiectul discuției, amintind de noua colaboratoare de la ziarul Cotidianul, prof. univ. Afrodita Iorgulescu, care a publicat o sinteză despre dezbaterea organizată de Alina Gorghiu, președinta Senatului, în cadrul conferinței ‘Femeile  parlamentare din România și promovarea egalității de gen ca angajament național‘ din data de 1 noiembrie. Prof. Afrodita Iorgulescu a inclus în analiza sa un joc de cuvinte foarte sugestiv: „Nu cotelor de gen. Da cotelor de geniu!”, subliniind astfel că România are nevoie de oameni capabili și competenți în contrast cu ‘prostocrația‘ excesiv promovată în societatea prezentului.

Jurnalistul Ion Spânu a scos în evidență faptul că dezbaterea pe teme de gen a fost apreciată și lăudată de presa mainstream. Doar câțiva jurnaliști, printre care și prof. Afrodita Iorgulescu, au subliniat problema de fond cu aceste dezbateri pe tema egalității de gen. Este o inițiativă bună, dar, din nou, statul român are nevoie de oameni valoroși în general, indiferent dacă sunt bărbați sau femei; cuvântul cheie ar trebui să fie ‘MERITOCRAȚIA‘, potrivit lui Ion Spânu.

Toate aceste trenduri vizibile la vârful țării vestesc faptul că în programele ‘politically correct‘ ale partidelor pentru 2024 vor fi incluse și elemente ce țin de egalitatea de gen și de LGBT. „Aceasta este una dintre principalele preocupări ale neomarxiștilor și în cele mai puternice structuri ale ONU deja s-a impus tema asta în cadrul Comisiei pentru Drepturile Omului, deci deja s-a făcut pasul acesta”, concluzionează Ion Spânu.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background