Se dorește crearea unei platforme suveraniste, dar este nevoie și de sprijinul civicilor

Postat de pe 11 octombrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, au fost analizate mitingurile antiguvernamentale anemice din weekendul trecut în România și posibila extincție a disponibilității de a protesta în urma eșecului din 2 octombrie.

Activistul Aurelian Popa începe prin a oferi o știre în exclusivitate:

„Irinel Popescu ne-a dat în premieră informația că toate cele 23 de instituții principale ale capitalei, până la sfârșitul anului, în zilele lucrătoare, sunt notificate despre adunările publice de către Blocul Național Sindicat, ceea ce practic blochează orice fel de adunare publică legală în fața acestor 23 de instituții. Asta mi se pare puțin abuziv. Blocul Național Sindical ar face bine să-și retragă aceste notificări!”

Această măsură pare a fi menită să gâtuie potențialul de protest antiguvernamental, care oricum era diminuat major, cel puțin la nivelul capitalei, conform spuselor lui Cozmin Gușă.

Resuscitarea dorinței de protest și a spiritului civic după eșecul din 2 octombrie

Cetățenii români nu par să-și dorească să participe la proteste dacă inițiativa unei astfel de manifestări pornește de la vreun partid politic. Acestea sunt efectele resimțite post-eșecului din data de 2 octombrie, când mii de români veniți din întreaga țară au fost dezamăgiți de AUR și de Diana Șoșoacă. Un succes mai mare ar avea protestele pe teme socio-economice, pornite de activiști.

„Eu sunt în continuare adeptul pactului de non-agresiune între suveraniști”, declară Aurelian Popa. „Ne dorim crearea unei platforme suveraniste! Întotdeauna am venit cu idei și am apreciat soluțiile altora la care noi nu ne-am gândit. Așteptăm inițiativa civicilor și suntem atenți la orice mișcare”, adaugă Aurelian Popa.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background