Putin, un ‘Gică contra‘ al întregii lumi. Realitatea de pe front nu-l avantajează

Postat de pe 11 octombrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, discuția s-a axat pe escaladarea conflictului ucrainean către un război de distrugere. Cât va mai dura până la implicarea oficială a NATO de partea Ucrainei și care vor fi țările alese?

Publicul larg resimte o teamă accentuată și continuă odată cu escaladarea conflictului dintre Rusia și Ucraina. Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu este de părere că Putin a căzut în capcana întinsă de ucraineni. Aceștia din urmă au distrus podul care lega Crimeea de Kremlin, act menit să-l provoace pe Vladimir Putin, iar liderul Rusiei pare să le facă jocul. „Reacția lui Putin a fost o reacție furibundă și total nespecifică unui jucător de șah politic așa cum este el”, spune SRS.

Prima zi de bombardamente asupra zonelor importante din Ucraina i-a costat pe ruși între 300 și 500 de milioane de dolari, conform analizei lui Sorin Roșca Stănescu. În doar câteva zile, această cheltuială poate ajunge la o sumă de ordinul miliardelor. Acțiunile demarate de Putin nu sunt prea avantajoase pentru Rusia, ci, dimpotrivă, îi îndârjesc pe ucraineni. Sunt 40 de state care susțin Ucraina, iar asta înseamnă că Putin se poziționează contra întregii lumi occidentale.

Putin împotriva tuturor

„Rachetele rusești nu au precizie! Ceea ce face Putin acum motivează SUA și pe ceilalți aliați să înarmeze Ucraina cu rachete de precizie care să contracareze rachetele de atac ale rușilor. Spațiul aerian este pierdut de către Federația Rusă! Putin e pe cale să intre într-un război de uzură în care pierde categoric, fiindcă nu are niciun aliat, iar SUA deține o superioritate clară asupra Federației Ruse”, declară Sorin Roșca Stănescu, evidențiind eșecul iminent de care va avea parte Rusia.

Singura soluție pe care ar avea-o Vladimir Putin ar fi să accepte propunerile de la Ankara cu privire la avansarea unor tratative de pace. După părerea jurnalistului, aceasta ar fi singura variantă pozitivă și avantajoasă pentru toate părțile beligerante și pentru întreaga lume. Altfel, întreaga omenire ar avea foarte mult de suferit.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background