Scopul vizitei lui Katalin Novak în România. Mesajul ungaro-român și ruso-american

Postat de pe 8 septembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, au fost aduse în discuție vizita neașteptată la București a președintelui Ungariei, precum și semnificații reale ale acesteia, în afara declarațiilor oficiale.

Zilele trecute, Katalin Novak, președinte al Ungariei, a făcut o vizită oficială în România, fiind primită cu onoruri de către președintele Klaus Iohannis. La o primă analiză a situației, s-ar putea spune că a avut loc o întâlnire importantă, inițiată, cel puțin din punct de vedere al protocolului, de către Klaus Iohannis. Poate reprezenta un gest simbolic, marcând relația de bună vecinătate și armonie între cele două țări, conform spuselor lui Adrian Severin.

Cu toate acestea, cu puțin timp în urmă, Klaus Iohannis acuza PSD-ul că dorește să vândă Transilvania Ungariei și a amenințat UDMR-ul cu eliminarea din Guvern. Privind situația în acest context, vizita își schimbă oarecum nuanțele, devenind ușor stranie.

Mesajele Ungariei

Adrian Severin susține că vizita are o importanță semnificativă, întrucât Katalin Novak a venit la București cu două mesaje clare. În primul rând, a dorit să transmită ceva cu privire la relațiile româno-ungare. Al doilea mesaj are nuanțe ruso-americane, după spusele lui Adrian Severin.

Adrian Severin realizează decriptarea primului mesaj și spune că Viktor Orban, prin persoana președintelui Ungariei, i-a transmis lui Klaus Iohannis un semnal de alarmă cu privire la politica divergentă a celor două țări, subliniind că, dacă se va continua în acest ritm, România va avea probleme în raporturile cu Ungaria.

A doua idee, într-o oarecare măsură similară, face referire la mesajul Rusiei transmis prin București și Budapesta către Washington, care spune clar că fie SUA se așează la masa negocierilor, fie vor avea parte de războiul pe care și-l doresc, dar care va pune capăt supremației lor în lume.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background