Defrișările și situația Blue Air sunt clar OPERAȚIUNI DE STAT, altfel ar fi fost blocate

Postat de pe 8 septembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, a fost adus în centrul atenției subiectul recentului scandal legat de compania aeriană Blue Air, dar și ancheta de proporții realizată de New York Times în legătură cu defrișările masive din România.

În România, săracii țării care merg în pădure să culeagă vreascuri pentru că nu au cu ce să se încălzească sunt imediat prinși și sancționați de către autorități, în timp ce, în paralel, pădurile sunt defrișate în masă de către entități obscure în interesul țărilor din afară. În timp ce spre exemplu în Austria sunt tăiați copaci cu anumite limite, România pare să fie exploatată la maximum, pădurile fiind efectiv rase fără a se respecta niciun fel de regulă.

Ion Spânu afirmă că ar fi vorba despre o operațiune de stat și că există prea bine știuta mafie a lemnului, motiv pentru care nu se iau măsuri și anchetele pornite de fațadă se împotmolesc brusc. Aurul verde al României este exploatat fără sfială și pleacă în sute de vagoane spre țările europene dezvoltate din vest. Toate acestea se întâmplă în timp ce bătrânii de la țară plâng și se chinuie că nu au lemne să-și încălzească micile case.

Oamenii implicați în afacerile cu lemn sunt lăsați să-și desfășoare activitatea de către stat, deci statul este cel puțin complice și chiar beneficiar ce se îmbogățește tot mai mult cu fiecare vagon ieșit de pe teritoriul țării. Cozmin Gușă îi trage la răspundere și pe micii funcționari din fiecare gară care nu raportează transporturile suspecte pe care le văd frecvent. Este evident că ordinul pleacă de sus, întrucât transporturile nu sunt oprite de nimeni. Poporul stă neputincios în fața furtișagurilor și apoi suportă consecințele nedreptății la care au fost martori de-a lungul deceniilor.

Cazul Blue Air

Jurnalistul Ion Spânu susține că problema gravă din cazul Blue Air este că statul român s-a angajat să ajute financiar această companie aeriană și i-a permis să acumuleze datorii din ce în ce mai mari. Guvernul a acționat cu întârziere, iar de suferit, suferă tot românii. La cum se devoalează afacerile din spate și toate parteneriatele îndoielnice, situația companiei aeriene Blue Air pare a fi, de asemenea, o operațiune de stat. Din nou, poporul ține capul plecat, în pofida faptului că nemulțumirea atinge cote maxime.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background