Schimbările climatice vor accentua diviziunile din Europa

Postat de pe 7 iulie 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Potrivit unui raport Politico realizat pentru Organizația Națiunilor Unite, schimbările climatice vor accentua diviziunile dintre nordul și sudul Europei.

Se prefigurează un secol crud, în care sute de milioane de oameni se vor confrunta cu lipsa apei. De asemenea, zeci de milioane vor fi expuși foametei, iar populațiile din preajma Ecuatorului vor experimenta valuri de caniculă insuportabilă. Cercetările în domeniul climei au scos la iveală faptul că Europa o să sufere repercusiuni de pe urma încălzirii globale.

Pe măsură ce temperaturile cresc, populațiile din centrul și sudul Europei vor fi expuse unui risc de mortalitate. Căldura extremă ar putea ucide aproape 100 000 de europeni în fiecare an. Numărul este de peste 30 de ori media actuală a deceselor cauzate de temperaturile înalte. În aceeași zona vizată, o să apară o nouă prăpastie între cei bogați și cei săraci.

Studiul arată că peste o treime din populație o să aibă mai puține resurse de apă decât îi sunt necesare. La o creștere a temperaturilor cu 3 grade, regiunile afectate de secetă din Europa se vor dubla ca întindere. De pe acum, culturile de porumb din Spania, Franța și Italia nu mai pot fi menținute decât cu ajutorul irigațiilor.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background