Scandalurile legate de corupția din Bulgaria continuă

Postat de pe 8 iulie 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

În cele 2 luni dinaintea alegerilor parlamentare din 11 iulie, în Bulgaria scandalurile legate de corupție continuă.

Au apărut noi informații legate de  guvernarea țării în timpul partidului fostului premier Boiko Borisov. Ministrul interimar al economiei Kiril Petkov, a dezvăluit că Banca de Dezvoltare Bulgară a acordat împrumuturi foarte mari. Opt companii au primit de la această instituție 500 de milioane de euro. Patru dintre ele sunt legate de controversatul omul de afaceri Deljan Peewski, ce este vizat de sancțiuni din partea SUA.

Într-un alt scandal, politicianul Atanas Atanasov a susținut că 30 de politicieni au fost interceptați înaintea alegerilor din 4 aprilie. Ministrul interimar Boyko Rashkov a confirmat aceste afirmații, spunând că numărul politicienilor supravegheați este chiar mai mare. În plus, printre aceștia se află și primul ministru interimar.

Alte dovezi sugerează că guvernul a spionat oamenii care au protestat împotriva lui Borisov în 2020. Atanasov a adăugat că materialele au fost distruse de către Direcția de Securitate Internă a Ministerului de interne din Bulgaria. Ministrul interimar al finanțelor Asen Vasilev, a anunțat că peste 4 miliarde de euro au fost distribuiți companiilor private fără licitații. În Bulgaria, 43 % din fondurile de stat distribuite in ultimele 2 ani, au fost alocate misiunilor interne.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background