S-a observat o creștere privind avansul economiei României, la 7,4% în 2021

Postat de pe 7 iulie 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Comisia Europeană a revizuit estimările privind avansul economiei României. Acesta se află în creștere, fiind 7,4% în 2021.

Potrivit raportului Comisiei Europene, economia României a evoluat semnificativ în primul trimestru al acestui an. PIB-ul s-a majorat în fiecare trimestru cu 2,8%, fiind rezultatul investițiilor și consumului sectorului privat. Exporturile nete au avut un nivel negativ, datorită unei cereri externe slabe și unei discontinuități ale lanțurilor de aprovizionare.

Comisia Europeană estimează că Produsul Intern Brut real va crește cu 7,4% în 2021 și cu 4,9% în 2022. Este cea mai mare creștere economică estimată pentru o țară membră a Uniunii Europene. Este urmată de cea a Irlandei, de 7,2% și a Ungariei, de 6,3%. Estimările sunt mai mari decât cele anunțate anterior datorită performanțelor economiei din primul trimestru al acestui an.

Pe 12 mai, Comisia Europeană revizuia în creștere estimările privind avansul economiei României. Acesta era de 5,1% pentru 2021 și 4,9% pentru 2022. În februarie era estimat un avans de 3,8% anul acesta și de 4% anul viitor. Comisia Europeană se așteaptă ca economia Uniunii Europene să crească cu 4,8% în acest an și cu 4,5% în 2022.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background