Scandalul Tate ascunde multă corupție, fiind implicate și persoane importante din România

Postat de pe 10 ianuarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de marți, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, s-a vorbit despre ultra-mediatizatul caz al fraților Tate, Andrew și Tristan, care au fost de curând arestați chiar în România, fiind acuzați de viol, trafic de persoane și diverse abuzuri. Frații Tate au organizat o rețea de videochat/proxenetism, devenind în același timp influenceri celebri în întreaga lume. SRS a dezvăluit ce vină au autoritățile și dacă ne putem aștepta la dezvăluiri infamante despre complici sau protectori.

Frații Tate sunt deja renumiți în întreaga lume datorită videoclipurilor și pozelor lor extravagante, în care se laudă cu mașini luxoase, afaceri profitabile și în care fac declarații șocante despre cum ‘fentează’ legea. Andrew și Tristan Tate au devenit chiar și mai renumiți odată ce au fost arestați în România și odată ce publicațiile din toate colțurile lumii au început să scrie despre cazul lor.

Întrucât Cozmin Gușă a realizat deja o analiză a cazului fraților Tate din punct de vedere moral (Gușă: Frații Tate, circ ieftin, de tip misticoid, plus o campanie de PR de tip “grădiniță”. Despre cum leii devin pisicuțe, dacă sunt altoiți corespunzător!), jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a explorat dimensiunea juridică a prezentei spețe. Așadar, din punct de vedere juridic, SRS consideră că asistăm la o mare făcătură, referindu-se aici la modul în care este construit acest caz de către procurori, ceea ce demonstrează, din nou, cât de lacunar este sistemul juridic din România.

În primul rând, deși mascații au făcut descinderi la reședința celor doi frați chiar și acum câteva luni, confiscându-le device-urile, nici până în ziua de azi nu au fost extrase probele incriminatoare pe care le conțineau acestea. În al doilea rând, există doar două acuzații de viol în acest dosar care sunt făcute de o singură persoană pentru ea și pentru încă cineva apropiat și reprezintă doar simple declarații, fără probe. Persoanele invocate în plângerea legată de viol sunt dispărute. Cei doi frați au fost inițial duși la secție în calitate de martori, iar abia ulterior au primit statutul de suspecți, apoi de acuzați, abia în această ultimă fază având acces la dosar atât ei, cât și avocații care îi reprezintă. Acestea au fost dezvăluirile pe care jurnalistul Sorin Roșca Stănescu le-a adus în prim plan.

Din perspectiva lui Cozmin Gușă, frații Tate care se dau atât de mari și tari, vrând să se arate mai presus de lege, nu sunt, de fapt, decât niște executanți. Există, așadar, scenariul în care judecătorul, deși are probe video solide care îi arată pe cei doi frați manifestându-se violent cu femeile, refuză să folosească acele probe și forțează legea tocmai pentru a bloca eventualele mărturisiri ale fraților Tate despre niște diplomați de la ambasada americană sau britanică care frecventau rețeaua lor de fete. Odată ce se ia în calcul această variantă, deja se pune în discuție imoralitatea unor înalți funcționari diplomatici sau a unor personalități politice. Totodată, trebuie chestionat profesionalismul oamenilor legii, care se pare că dorm în papuci, deși aceste infracțiuni de mare amploare s-au petrecut chiar sub nasul lor, foarte pe față.

Fosta directoare a Penitenciarului Craiova, un fel de fată în casă a fraților Tate!

Fosta directoare a Penitenciarului Craiova, care a fost dată afară anul trecut, a mărturisit că a trăit în aceeași casă cu Andrew și cu Tristan Tate. Altfel spus, o fostă directoare de penitenciar a intrat în rețeaua lor, s-a bucurat de diverse avantaje, iar acum iese public cu declarații șocante care să îi pună într-o lumină bună pe cei doi acuzați. Asta demonstrează și accentuează gravitatea situației, având în vedere că autoritățile nu se autosesizează, nu recrutează persoanele în astfel de funcții importante în baza unor criterii bine stabilite și nu investighează în prealabil pe cine angajează. Această afacere murdară se desfășoară de câțiva ani deja și nimeni nu a luat măsuri până acum. Ba mai mult decât atât, se pare că e foarte posibil ca DIICOT-ul să fi fost împins de la spate de autorități americane (CIA).

„În toate cazurile de acest tip există beneficiari din umbră care se transformă în protectori. Cineva vrea să ascundă ceva printr-o acțiune pompieristică”, a concluzionat Sorin Roșca Stănescu.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background