Scandal în Parlamentul României! Derapajele grave ale reprezentanților statului

Postat de pe 25 aprilie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a adus în prim plan scandalul de ieri din Parlamentul României.

Ieri, la ședința din Parlament, s-a discutat preponderent despre PL-x nr. 145/2023, un proiect de lege care face referire la protejarea copiilor și încearcă să prevină despărțirea acestora de familiile lor. Cu toate acestea, pare că de fapt PL-x 145 pune bazele unei reglementări criminale care să permită statului să confiște copiii familiilor încadrate în așa-zisele situații de risc.

S-a pornit un real scandal, pentru că președintele comisiei, Adrian Solomon de la PSD, nu voia să le permită reprezentanților societății civile, și nici parlamentarilor să se exprime pe tema amendamentelor pe care voiau să le propună cu privire la această lege. În tot acel vacarm, au reușit să se facă auzite câteva voci potrivnice proiectului de lege, Aurelian Popa, Diana Șoșoacă, Dumitru Coarnă, George Simion și alți contestatari.

Unii au reproșat că erau prea mulți oameni care făceau scandal în Parlament. Să ne aducem aminte, însă, cum mai demult, tot în Parlament, reprezentanții unor ONG-uri și chiar și ai unor partide politice au blocat efectiv accesul parlamentarilor în instituție. „De ce această dublă măsură? Adică atunci când se tăvăleau unii pe jos și îi blocau fizic pe oamenii ăia din a-și face treaba nu era o problemă, era democrație, iar acum când a venit un grup destul de mare de oameni să se exprime, argumentat, cu privire la aceste proiecte, este o mare problemă”, a comentat Iosefina Pascal.

Acest proiect de lege ar trebui să fie retras, iar reprezentanții politici ar trebui să cumpănească foarte bine dacă este cu adevărat necesară o astfel de lege și, dacă da, de ce au lăsat să se strecoare atâtea greșeli care să ducă la abuzuri deosebit de periculoase.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background