Candidatura lui Biden asigură revenirea lui Trump ca președinte al SUA

Postat de pe 26 aprilie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Ciprian Purice a analizat noua candidatură a lui Joe Biden la președinția SUA, privită cu ironie de către comentatorii lucizi, arătând ce concluzii putem avea despre criza internă din America și care pot fi consecințele pentru respectul și relaționarea acesteia în mediul internațional.

SUA își asumă să asiste într-un mod nonșalant și chiar (paradoxal) vesel anunțul candidaturii lui Joe Biden, care s-a făcut și până acum de râs din postura de președinte al Americii. O parte din americani așteaptă cu sufletul la gură un viitor meci între Joe Biden, om care va avea 82 de ani în 2024, și Donald Trump, care se apropie cu pași repezi de 80.

S-a încheiat Pax Americana, iar lumea se reașează. În acest punct, SUA are un singur obiectiv: să rămână o putere mondială relevantă pe scena geopoliticii globale. „Biden va fi o Viorica Dăncilă la nivel american pentru Trump. E clar că Biden nu mai poate continua ca președinte al Americii. SUA se află într-o stare profundă de boală și atunci nimeni nu mai are chef și timp să dea spectacolul ‘democracy’ în alegerile americane. Cred că se va merge pe varianta Trump, el reprezentând la rândul lui o variantă de avarie, pentru că alta mai bună nu au și, ca să fie siguri că Trump va câștiga, Biden se relansează în cursă din partea democraților. Pentru ca Statele Unite să se ducă în direcția recuperării spre statutul de putere mondială altă variantă decât Trump nu există”, a explicat analistul Ciprian Purice.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background