GUCCIFER revine! Liniște totală în presa din România

Postat de pe 2 februarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Jurnalista Iosefina Pascal, gazda emisiunii „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, a analizat cazul Guccifer și implicațiile acestuia în politica din SUA.

„Hacker-ul Guccifer (Marcel Lazăr Lehel) a fost eliberat din închisoare în august 2021, dar acum a dat un interviu unei publicații de investigații din SUA dar și unei publicații locale din Bihor. Guccifer este un hacker ce a reușit să acceseze contul de E-mail al consilierului lui Hillary Clinton și a lui Dorothy Busch Koch, sora fostului președinte american Bush, dezvăluind informații delicate și oferindu-le unor publicații”, a explicat Iosefina.

Guccifer a mai reușit să acceseze și site-ul fostului secretar de stat american Collin Powell, conturile Corinei Crețu și ale fostului șef al SRI, George Maior, cât și ale altor vedete din România. Pe 22 ianuarie 2014, hacker-ul român, având atunci 40 de ani, a fost arestat de DIICOT, el fiind ridicat din propria casă de oamenii legii. A fost un scandal uriaș în 2014. Presa americană a spus că rușii au utilizat aceste informații pentru a-l pune pe Trump președinte. Acest stereotip propagandistic devine universal deși e cel puțin caraghios și pueril să dai vina pe ruși pentru tot ce se întâmpă în univers, mai ales în chestiuni unde vinovații sunt la vedere.

„Guccifer a beneficiat cu siguranță de niște informații din interior. E clar că Guccifer a fost folosit, el a încasat toate condamnările, oprobiul, dar și aplauzele publicului. A fost eliberat după aproape 8 ani de închisoare și 2 ani de procese, ani în care a plătit pentru acțiunile sale ilegale”, a afirmat Iosefina Pascal.

Spre deosebire de Guccifer, Julian Assange, fondatorul  WikiLeaks, doar a publicat informații de la o sursă din interior care i-a dat acele documente și informații clasificate. Și acesta plătește și în prezent, cazul lui fiind unic în lume din cauza torturii la care a fost supus.

„În cazul lui Guccifer eu spun că a fost un pont, s-a creat acest personaj pentru o operațiune ce trebuia să scoată la iveală aceste activități ilegale pe care le desfășurau mai marii SUA. Interesant, dovada poate fi chiar declarația din Congres a Directorului FBI, James Comey, care a zis că erau deja investigate aceste activități desfășurate de Clinton și scoase la iveală prin acțiunea lui Guccifer. Efectele au fost uriașe, au produs mișcări tectonice în politica americană însă n-au produs condamnări, lucru interesant… Dar ciudat este și că nu se vorbește despre cazul Guccifer, nu i se dă atenție așa cum ar fi de așteptat. Probabil din cauza faptului că sunt democrații la putere în SUA”, a concluzionat Iosefina Pascal.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background