S-au efectuat percheziții la universitatea privată „Titu Maiorescu” din Capitală

Postat de pe 16 iunie 2021

Conform poliţiştilor, din cercetări a reieşit că, din anul 2010 şi până în prezent, persoane din conducerea universităţii „ar fi săvârşit acte materiale, care s-ar încadra în sfera acţiunii de traficare a unor bunuri în folosul altei persoane. Aceste acţiuni ar fi presupus supunerea unor bunuri imobile din gestiunea unităţii unor operaţiuni speculative, operaţiuni în urma cărora persoane apropiate acestora ar fi obţinut un profit.”

Potrivit Poliţiei Capitalei, vor fi puse în aplicare 32 de ordonanţe, prin care s-a dispus ridicarea de înscrisuri de la diferite instituţii publice, notari publici şi societăţi comerciale. Surse din rândul anchetatorilor susţin că ar fi vorba de Universitatea „Titu Maiorescu” şi că sunt ridicate documente şi de la Primăria Capitalei,  Primăria Sectorului  4 şi OCPI. De asemenea, în aceeaşi perioadă, persoane cu putere de decizie din cadrul universităţii ar fi acordat anumite contracte de prestări servicii unor firme, în mod preferenţial, pe fondul unor legături personale preexistente între persoanele din universitate şi cea care asigură conducerea firmelor.

La percheziţii participă poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, Poliţiei Capitalei, IPJ Buzău şi IPJ Vâlcea, sprijiniţi de Direcţia Operaţiuni Speciale, Institutul Naţional de Criminalistică şi de echipe ale Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background