Președintele SUA adoptă o tactică nouă, liderul de la Kremlin recurge la vechea strategie

Postat de pe 17 iunie 2021

Autor: Claudia Badea

Joe Biden este al cincilea președinte american cu care discută liderul de la Kremlin. Vladimir Putin a părut să ia în derâdere istoria abordării americane a summiturilor. „Nu trebuie să ne privim unul pe celălalt în ochi și în suflet și să ne facem promisiuni de dragoste și prietenie veșnică. Noi apărăm interesele țărilor noastre”, a spus el, într-o aluzie la o declarație celebră a fostului președinte George W. Bush, care spunea că s-a uitat în ochii lui Putin și i-a simțit „sufletul”.

Joe Biden nu a fost deschis pentru nicio refacere a relațiilor zdruncinate, iar pesimismul său  în legătură cu perspectivele de a-l face pe Putin să se răzgândească în privința drepturile omului i-au ghidat acțiunile.

De ce Putin și Biden au ținut conferințe de presă separat?

Ca să evite un rezultat sub așteptări, ei au minimizat chiar și posibilitatea unor realizări modeste. Și tot pentru a evita o aparentă senzație de slăbiciune, au negociat ca Vladimir Putin să sosească primul la locul de întâlnire eliminând astfel riscul ca liderul rus să întârzie și să-l facă pe președintele american să aștepte.

Ca să îndepărteze orice risc de surpriză, au decis să nu organizeze o conferință de presă comună, pentru că ea putea oferi momente nedorite de spontaneitate și improvizație.Totodată, la întâlnirea de la Geneva nu a existat o cină de lucru, iar cei doi lideri nu şi-au adresat invitaţii de a efectua vizite la Washington, respectiv la Moscova, notează agenția Reuters.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background