Avocatul Poporului a fost demis din funcție

Postat de pe 16 iunie 2021

Autor: Șuta Maria Teodora

Renate Weber a fost revocată miercuri de Parlament din funcția de Avocat al Poporului. Senatul și Camera Deputaților au aprobat demiterea cu 247 de voturi ”pentru” și 32 de voturi ”împotrivă”.

În cererea de revocare, partidele din coaliția de guvernare susțin că Renate Weber și-a depășit competențele legale. Acest lucru a avut drept consecință nerespectarea legii de organizare și funcționare a instituției și a Constituției.

Ulterior, comisiile juridice au aprobat raportul de admitere a solicitării de revocare din funcție a Avocatului Poporului. În cadrul ședinței de marți, senatorii și deputații au respins rapoartele de activitate pe ultimii trei ani ale Avocatului Poporului.

Ludovic Orban a anunțat că săptămâna viitoare o să înceapă procedura de numire a noului Avocat al Poporului. Numirea o să fie făcută până la finalul sesiunii parlamentare.

Poziția de Avocat al Poporului este un element cheie al administrației. Este singura instituție care poate bloca ordonanțele de urgență realizate de guvern, prin atacarea lor la Curtea Constituțională.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background