S-a dus pe copcă proiectul energiei verzi în România la primele semne de ger!

Postat de pe 12 ianuarie 2024

S-a dus pe copcă proiectul energiei verzi în România la primele semne de frig! Termocentrala Paroșeni a fost pornită la capacitate maximă

Termocentrala Paroșeni, parte componentă a Complexului Energetic Valea Jiului (CEVJ), a fost pornită, miercuri, la capacitate maximă, a informat conducerea companiei.

Temperaturile foarte scăzute înregistrate în țară în ultimele 48 de ore, au generat o creștere a necesarului de energie electrică, astfel că sistemul a apelat tot la cărbune.

„Începând de azi, Termocentrala Paroşeni va funcţiona la capacitate maximă pentru a contribui la necesarul de energie! Minerii şi energeticienii pot şi demonstrează că încă huila aduce siguranţă, stabilitate, dar cel mai important, dorim să arătăm devotamentul şi responsabilitatea faţă de nevoile ţării”, a scris pe pagina de Facebook a CEVJ directorul general al companiei, Eusebiu Durbacă.

Reamintim că România a închis majoritatea capacităților energetice pe cărbune, considerate „poluante”, pentru a se concentra pe energia „verde”. Nu este clar ce se va întâmpla dacă vor zilele geroase se vor prelungi.

sursă: ziuanews.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background