Minunata lume nouă: Bloomberg numește anul alegerilor 2024 „o amenințare la adresa democrației”

Postat de pe 12 ianuarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

Andrei Gușă a prezentat, în emisiunea sa, „Dincolo de propagandă”, difuzată pe Radio Gold FM, declarația aberantă și contradictorie a publicației Bloomberg, care consideră că alegerile din 2024 reprezintă „o amenințare la adresa democrației”.

„Este o contradicție de termeni! Alegerile reprezintă o expresie a democrației, o exercitare a puterii de către popor pentru a-și vota reprezentanții odată la 4-5 ani”, a punctat Andrei Gușă, subliniind modul în care o revistă de un asemenea prestigiu se face, practic, de râs prin acest joc murdar pe care îl face și prin alegerea unui titlu de tip „Minunata lume nouă”. Redacția Bloomberg oferă o serie de explicații pentru direcția spre care se îndreaptă articolul, precizând că alegerile de anul acesta vor oferi o rampă de lansare extremei drepte, făcând referire mai degrabă la dreapta conservatoare, suveranistă.

„Avem o populație de oameni educați sau relativ educați, care au mass-media la dispoziție, care au biblioteci la dispoziție și care se pot informa înainte să voteze. Este total anti-democratic să consideri că voința lor, dacă e majoritară, contrazice democrația. Nu votanții, ci chiar publicația Bloomberg contrazice democrația prin această poziție publică pe care a expus-o”, a adăugat Andrei Gușă, amintind ulterior de articolul prestigiosului John Lloyd de pe site-ul UnHerd, care spune că „2024 este anul noii drepte”. Andrei Gușă a sugerat că acesta ar fi fost un titlu mult mai inspirat, pentru că reflectă realitatea cu o mult mai mare acuratețe, fără să discrediteze procesul democratic numit vot.

În Europa, de pildă, poate fi anul noii drepte pentru că UE a devenit mai puțin relevantă la nivel mondial, ponderea UE din PIB-ul mondial scăzând vertiginos în ultimii 15 ani din cauza conducerii progresiste. Poate fi anul noii drepte și pentru că majoritatea cetățenilor nu își doresc să fie conduși de minorități; iar lista poate continua.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background