S-a ales praful de „indestructibilile” tancuri Abrams: cele 31 de bucăți trimise în Ucraina de americani au fost deja pierdute!

Postat de pe 31 mai 2024

În contextul războiului dintre Rusia și Ucraina, armura tancurilor Abrams furnizate de SUA cedează, deoarece au fost descoperite o serie de slăbiciuni, potrivit echipajelor ucrainene care lucrează la tancuri.

Statele Unite au furnizat Ucrainei tancuri Abrams, mai exact modelele M1A1, ca parte a ajutorului militar pentru a sprijini eforturile Kievului împotriva forțelor rusești. Livrarea tancurilor a fost anunțată inițial în ianuarie 2023, fiecare tanc costând aproximativ 10 milioane de dolari. Potrivit anunțului președintelui Joe Biden despre vehiculele blindate, tancurile sunt cunoscute pentru capacitățile lor avansate care necesită un sprijin logistic și o întreținere semnificativă, pe care SUA s-au angajat să le furnizeze.

Cu toate acestea, tancurile s-au confruntat cu provocări semnificative pe câmpul de luptă, în primul rând din cauza tacticilor rusești de luptă cu drone, care au făcut din ce în ce mai dificil pentru tancuri să opereze fără a fi detectate și vizate, ceea ce a dus la retragerea echipamentelor de pe linia frontului pentru a preveni alte pierderi. Cinci din cele 31 de Abrams americane trimise în Ucraina din ianuarie 2023 au fost deja pierdute în urma acțiunilor rusești.

Echipajele ucrainene care s-au antrenat în Germania au reiterat dificultățile și au spus că vehiculele nu au un blindaj care să poată opri armele moderne. „Armura sa nu este suficientă pentru acest moment”, a declarat un membru al echipajului. „Nu protejează echipajul. Pe bune, astăzi acesta este războiul dronelor. Așa că acum, când tancul se rostogolește, încearcă mereu să îi lovească.” „Fără apărare, echipajul nu supraviețuiește pe câmpul de luptă”, a declarat un alt membru, adăugând că ei sunt „ținta numărul unu”.

Potrivit oficialilor din Brigada 47 Mecanizată, toate cele 31 de Abrams desfășurate în Ucraina sunt angajate în apropierea liniei frontului din estul țării. Acest lucru vine după ce oficialii americani au declarat în aprilie că Abrams au fost retrase de pe linia frontului din cauza amenințării dronelor de atac rusești. Cu toate acestea, potrivit celui de-al 47-lea, unele erau încă în acțiune.

Moscova a promis în repetate rânduri să distrugă sistemele avansate de armament occidentale trimise în Ucraina, susținând că ajutorul din partea SUA și a aliaților săi nu va face decât să prelungească – nu să ajute la câștigarea războiului Kievului împotriva Rusiei. În septembrie anul trecut, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor în cadrul unei conferințe de presă: „Nu există niciun panaceu, nicio armă unică care să poată schimba echilibrul de putere pe câmpul de luptă”.

sursă: ziuanews.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background