Andrei Gușă: Piedone Jr. are șanse în fața lui Vanghelie doar dacă Piedone Sr. se retrage

Postat de pe 31 mai 2024

Andrei Gușă: Piedone Jr. are șanse în fața lui Vanghelie doar dacă Piedone Sr. se retrage. Mihaiu pare că nu mai câștigă un mandat, apare varianta Hopincă. Firea are mai mult de câștigat de pe urma votanților lui Tudorache, iar Tuță are doar rolul s-o avantajeze pe Clotilde.

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Dincolo de propagandă”, difuzată la Radio Gold FM, Andrei Gușă a oferit o analiză a situației electorale de la Sectoarele 1, 2 și 5, măsurând șansele candidaților.

Conform unui sondaj realizat de CURS, lupta de la Sectorul 2 va fi una extrem de strânsă. La Sectorul 2 există doar 4 candidați: Rareș Hopincă, actual prefect, din partea alianței PSD-PNL, primarul în funcție, Radu Mihaiu din partea ADU, Mihai Rapcea din partea S.O.S România și Andrei Gabriel Golgoțiu de la Reper. Sondajul CURS îi prezintă pe candidați cu următoarele scoruri: Hopincă (PSD-PNL) – 47%; Mihaiu (ADU) – 42%; Rapcea (S.O.S România) și Golgoțiu (Reper) câte 4%.

Nu cred că Radu Mihaiu va mai câștiga Sectorul 2 încă o dată, în primul rând pentru că nu-l recomandă rezultatele (din punctul meu de vedere, dar și al multor locuitori din Sectorul 2), dar și pentru că domnul Hopincă (susținut de ambele partide, PSD și PNL, deci cu multe pârghii și destul de multă putere în momentul de față) în mod clar are o susținere mare din partea PSD, în mod clar va fi susținut de partid nu doar pentru a lua el un mandat, ci și pentru ca acesta la rândul lui să poată să o ajute cu voturi pe Gabriela Firea. Nici nu prea sunt candidați, ca prin minune. Deci cred că va câștiga Hopincă din lipsă de candidați”, a explicat Andrei Gușă.

La Sectorul 1, sunt foarte mulți candidați, care să încurce contracandidații care ar avea șanse să o învingă pe Clotilde Armand. Candidează: George Tuță (PSD-PNL), Dan Tudorache, Liviu Negoiță, Mircea Andrei, Ramona Bruynseels, deci foarte mulți care se bat pe același electorat, în favoarea lui Clotilde Armand. „Par puși cu mâna numai ca să mai câștige Clotilde Armand un mandat. Gabriela Firea are mult de câștigat și de pe urma votanților lui Tuță, dar și de pe urma votanților lui Tudorache. Împreună, aceștia doi vor face un scor cumulat mai mare decât Clotilde Armand. În schimb, din păcate, mi se pare că cei doi se încurcă reciproc, fapt care creează premisele pentru ca Armand să mai câștige un mandat”, a evidențiat Andrei Gușă.

La Sectorul 5, bătălia se dă între Marian Vanghelie și Piedone Jr.. „Sigur că Marian Vanghelie are multe defecte, vizibile, dar are și calități, care, deși nu sunt la fel de vizibile, sunt apreciate de lumea care spune că a făcut o treabă bună din punct de vedere administrativ. Aici cred că e alta cheia. Eu cred că, într-o cursă reală, nu are cum să nu câștige Vanghelie în fața lui Piedone Jr.. Nu am neapărat o părere proastă despre Piedone Jr., dar nu prea a fost activ. Dar e clar că Vanghelie are multe rețele de votanți pe care și le-a făcut în mandatele pe care le-a avut, are și experiență, deci într-o bătălie corectă mi-e foarte greu să cred că poate să-l bată Piedone pe Vanghelie. Domnul Vigheciu nu pare că-și face campanie… Totuși cred că, dacă Piedone Sr. se retrage din cursa pentru primăria generală (așa cum ar fi și normal să o facă, pentru că, dacă nu o face, înseamnă că el luptă ca să-l facă pe Nicușor Dan primar încă un mandat, luând voturi de la Gabriela Firea), atunci se va face un joc și va putea ieși fiul său la Sectorul 5”, a concluzionat Andrei Gușă.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background