Rusia nu are niciun interes să atace Moldova, dar avertizarea lui Lavrov este foarte serioasă!

Postat de pe 8 martie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

Șefii statelor europene dau avertismente alarmiste populației, îndemnând cetățenii să se pregătească de război cu Rusia. În emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, generalul Constantin Săvoiu a dezmințit zvonurile potrivit cărora Putin ar fi interesat să invadeze Republica Moldova sau chiar să declanșeze un război în Europa.  

Dincolo de ajutorul pecuniar colosal oferit Ucrainei de către europeni, lideri precum Macron și Scholz ațâță văpaia războiului, punând accent pe necesitatea de a trimite trupe pe teritoriul ucrainean pentru a face față atacurilor rusești. Răspunsul oficial al rușilor nu a întârziat să apară, aceștia avertizând că o implicare directă a europenilor în Ucraina cu trupe pe câmpul de luptă va reprezenta o provocare și o amenințare la adresa Rusiei, declanșând un posibil război direct NATO-Rusia. Toată această tensiune creată a culminat cu declarația lui Serghei Lavrov, care a spus că „regimul de la Chișinău calcă pe urmele regimului de la Kiev”.

Gen. Constantin Săvoiu a observat că ne aflăm într-un real delir generalizat. Emmanuel Macron a început să facă declarații belicoase de nicăieri, nefiind susținut de alți lideri europeni aliați, care conștientizează gravitatea situației în care NATO s-ar implica, practic, în conflictul ruso-ucrainean. Emmanuel Macron, confruntându-se cu un declin teribil al susținerii publice, încearcă să întărească industria de armament din Europa, pentru a face concurență companiilor militare americane. Guvernanții vor să ne târască în război, cu orice preț.

„Vladimir Putin nu are niciun interes să atace Republica Moldova! El poate controla țara printr-un guvern supus lui”, a clarificat Gen. Constantin Săvoiu. De asemenea, unirea Basarabiei cu România nu pare posibilă prea curând. Au apărut sondaje care demonstrează că, la o populație de 2,5 milioane, cât mai are Republica Moldova acum, 70% nu doresc unirea, în timp ce 30% și-o doresc, procent care se împarte din nou în două jumătăți: 15% își doresc unirea cu adevărat, în timp ce alți 15% au ca principal scop obținerea pașaportului european. Acest lucru demonstrează încă o dată puterea și influența pe care o are Rusia asupra Republicii Moldova.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background