Andrei Gușă prezintă concluziile după rezolvarea “Cazului Halep”

Postat de pe 8 martie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

Evenimentul săptămânii a fost reprezentat de decizia TAS de reducere a suspendării Simonei Halep. Sportiva a primit inițial o sentință de suspendare timp de 4 ani, începând din decembrie 2022, pentru dopaj. În emisiunea „Dincolo de propagandă”, difuzată pe Radio Gold FM, Andrei Gușă a făcut o serie de clarificări în privința acestui subiect, întrucât presa a analizat foarte puțin și foarte neinspirat evenimentul.

Deși mai toate publicațiile au prezentat decizia TAS ca pe o victorie colosală în cariera Simonei Halep, adevărul este că sportivei îi rămâne eticheta de „vinovată”, doar i se reduce pedeapsa. Mai mult decât atât, rămâne la fel de valabilă ideea că Simona Halep s-a dopat, indiferent dacă a făcut-o în mod conștient sau fără să-și dea seama, obținând, practic, un avantaj considerabil în fața adversarelor sale și câștigând bani în urma înfrângerii lor. Andrei Gușă a dezvăluit detalii din culisele lumii sportului, insinuând că există mai mulți sportivi, inclusiv în tenis, care se dopează, dar folosesc fel de fel de șiretlicuri pentru a trece pe sub radar și pentru a nu fi depistați: de la accidentări regizate, și până la administrarea pastilelor sau a injecțiilor la un anumit interval de timp.

„De ce credeți, spre exemplu, că Halep s-a împrietenit cu Ion Țiriac? Credeți că venea Țiriac să o antreneze? În fiecare sport, că e vorba de fotbal, tenis sau altele, sunt niște interese ascunse, se urmăresc banii și e vorba de niște șmecheri care dețin mai mult sau mai puțin control în sportul respectiv. Poate s-a gândit Halep că dacă e prietenă cu Țiriac, va fi tratată mai blând în legătură cu dopingul sau altele…”, a explicat Andrei Gușă.

Ionuț Lupescu, care ar fi propulsat de PNL pentru a candida la Primăria Capitalei, a făcut o serie de declarații aberante, spunând că Halep ar fi fost controlată de peste 120.000 de ori, ceea ce ar însemna că a fost controlată de cel puțin 10 ori pe zi în ultimii 15-18 ani. Cristian Tudor Popescu se bate cu pumnul în piept că analizele sale ar fi influențat decizia TAS.

În definitiv, pentru Halep este importantă această decizie dintr-un singur punct de vedere: cel al banilor. După 2 ani de pauză, la cei 31 de ani ai săi, îi va fi foarte greu să revină în topuri și să aibă aceleași performanțe ca înainte, a evidențiat Andrei Gușă. „Pe Halep o interesează banii veniți din campaniile publicitare, ori dacă are imaginea pătată, e clar că va fi ocolită. Dar acum că s-a revenit asupra deciziei, va mai juca Halep puțin tenis, dar veți vedea că va face reclame până la adânci bătrâneți, timp în care ea va câștiga bani”, a comentat Andrei Gușă.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background