Rotschild și interesul pentru Hidroelectrica. Jaful-manevră al băncilor

Postat de pe 17 noiembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

Criza energetică și jaful bancar au fost subiectele abordate de Iosefina Pascal în emisiunea ei,  „Scamatoriile Iosefinei”, de la Radio Gold FM.

Autosabotajul sistemului energetic din România

Se pare că Hidroelectrica suscită un mare interes. „Rotschild însuși este interesat și chiar mediază vânzarea la bursă a acțiunilor Fondului Proprietatea la Hidroelectrica”, anunță jurnalista. Hidroelectrica, se știe de câteva luni, este listată la bursă.

Ionuț Puica, expert în energie, spune lucruri îngrijorătoare: „producția de energie a României a scăzut foarte mult”, deși ar trebui să producem mai multă energie, așa cum fac și celelalte țări care au probleme din cauza războiului din Ucraina și din cauza sancțiunilor impuse Rusiei.

Închiderea termocentralelor de la Turceni și Rovinari a fost hotărâtă cu două săptămâni în urmă,  tot atunci când s-a votat în parlament închiderea minelor. „Încă o pagubă uriașă adusă economiei României! Am pierdut peste 1300 de MW capacitate de producție, prin închiderea termocentralei de la Mintia și a altor termocentrale, dar și prin reducerea producției energetice de la Paroșeni, iar acum, foarte grav, vom pierde și mai mult. Noi ne sabotăm singuri până la sfârșitul anului!”, afirmă revoltată Iosefina Pascal, adăugând că „Polonezii și nemții rup cărbunii în două, în timp ce noi ne distrugem sistemul energetic național, ne sabotăm singuri și nu punem nimic în loc!”.

Popescu, Ministrul Energiei, se grăbește, sabotează sistemul energetic chiar ACUM, în timp ce alte țări din Europa redeschid toate capacitățile energetice disponibile. Țări mai dezvoltate și mai competente decât noi exploatează sursele de energie pe cărbune. Declarațiile politice sunt de fațadă. Ciolacu spune că nu se mai poate cu Popescu, dar PSD votează în parlament cot la cot cu PNL și UDMR închiderea minelor și termocentralelor și distrugerea sistemului energetic.

„Până la finalul anului, grupurile Rovinari și Turceni vor fi închise, însă ne-am angajat să ajutăm Moldova și Ucraina cu energie, doar că noi nu putem; de unde? Fiecare ajută cât și cum poate. Nu poți pune pe butuci sistemul  energetic național  și să ajuți alte țări – e ilegal!”, spune Iosefina Pascal.

Jaful băncilor ca-n Texas

Contrar scenariilor de filme în care băncile sunt jefuite, la noi băncile îi jefuiesc pe cetățeni. Băncile au umflat ROBOR-ul și au făcut profituri record! Acestea vor face, până la final de 2022,  un câștig istoric de peste 9 miliarde de lei. Comparativ, profitul băncilor după 9 luni/2021 era de 6,4 miliarde de lei, iar în întregul an 2021 băncile au avut un câștig de 8,2 miliarde de lei. Profitul net la nivelul sistemului bancar a ajuns la sfârșitul primelor 9 luni din 2022 la un nou record, de 7,6 miliarde de lei, în creștere cu circa 20% față de câștigul pe primele 9 luni din 2021, în condițiile creșterii creditării cu un ritm mediu de 16% pe an, conform datelor BNR.

„Eu v-am zis că ingineria asta financiară cu ROBOR-ul e o manevră a băncilor, dar toată lumea a spus că astea sunt conspirațiile celor care au ceva cu instituțiile bancare. Dar iată că a venit Manole Isărescu de la BNR, au venit cei de la Ziarul Financiar și alți experți bancari care au spus, pe cifre, că într-adevăr e manevră!”, demonstrează Iosefina.

La fel ca teoria coincidenței, la noi în țară există și boala constatării. Politrucii spun că toate nenorocirile și crizele din țară sunt coincidențe și cu mare tupeu constată că situația e nasoală. În realitate, ei sunt în cârdășie și își văd nestingheriți de afaceri și căpătuială pe spinarea oamenilor sărăciți. Statul nu-i apără pe cetățeni, aceștia sunt la cheremul șacalilor bancari.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background