Romoșan: Ucraina va deveni o problemă uriașă pentru Rusia și UE, americanii au jucat cinic!

Postat de pe 6 februarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Petru Romoșan a analizat cum acționează BRICS+, după primul summit desfășurat la Moscova zilele trecute, respectiv situația explozivă de la vârful Ucrainei, implicarea americano-britanică, cine câștigă runda de conflict.

Săptămâna trecută, timp de 3 zile, s-a ținut o conferință amplă a BRICS+ care pregătește summitul ce va avea loc în luna octombrie, la Kazan. Sutele de grupuri de lucru prezente la conferință vor implementa strategii în diverse domenii, care să dezvolte cele 10 țări ce formează în prezent BRICS+: Brazilia, Rusia, China, India, Africa de Sud, Egipt, Etiopia, Iran, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite. Anul 2024 este dedicat în mod special tranziției financiare, care ascunde procesul rapid de dedolarizare. Țările membre BRICS+ discută despre extinderea schimburilor comerciale în interiorul alianței, moneda universal recunoscută fiind yuanul chinezesc. Pe măsură ce vestul se destramă din ce în ce mai mult, devine din ce în ce mai clar că multipolaritatea va birui asupra unipolarității.

În prezent, se desfășoară lupte dure la vârful puterii din Ucraina. Zelenski militează pe față împotriva șefului armatei, Zalujni, considerat aproape un erou la nivelul populației. Președintele ucrainean duce o bătălie publică și cu primarul Kievului, Klitschko. Zelenski vrea să-l instaleze pe Budanov, șeful informațiilor militare, în locul lui Zalujni. Budanov este adeptul desfășurării unor atentate în Rusia, cu scopul de a crea derută, spaimă și haos și pentru a obliga populația rusă să renunțe la război.

„Asistăm la dezintegrarea Ucrainei. Ar trebui să ne reamintim de ce scria Brzezinski în cartea sa, anume că Rusia fără Ucraina e o putere regională, dar cu Ucraina devine o putere globală. S-ar putea ca scopul final al acestui război finanțat și condus de SUA să fie distrugerea Ucrainei. Această țară, care a înregistrat atâtea morți și care este atât de distrusă, este o nenorocire și va rămâne așa mulți ani, cu toată reconstrucția care va urma. Ucraina devine un pericol pentru Rusia și UE, dar un important câștig strategic pentru SUA”, a concluzionat Petru Romoșan.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background