Un tribunal rus a amendat o artistă pentru că a postat un steag curcubeu pe social media

Postat de pe 6 februarie 2024

O altă femeie a fost arestată pentru că purta cercei curcubeu, scrie Politico

Deși simbolul curcubeu în sine nu este interzis în Rusia lui Vladimir Putin, afișarea unui steag cu unul a dus deja la primul său verdict de vinovăție. 

Un tribunal rus a amendat o artistă foto pentru că a postat un steag curcubeu pe rețelele sale de socializare, invocând interzicerea din țară a simbolurilor LGBTQ+ . 

Luni, un judecător al tribunalului regional a amendat artista Inna Mosina cu 1.500 de ruble (aproximativ 15 euro) pentru „demonstrarea simbolurilor unei organizații extremiste”, a informat publicația independentă de știri rusă  Mediazona . Moșina riscă până la patru ani de închisoare pentru recidive. 

Cazul Mosina, care a început pe 13 decembrie, a fost primul de când Curtea Supremă a Rusiei a declarat „mișcarea internațională LGBTQ+” o organizație „extremistă” în noiembrie. 

Avocații Mosinei au declarat că aceasta a postat fotografiile înainte de desemnarea Curții Supreme; Curtea a găsit-o totuși vinovată.

Pe măsură ce procesul lui Mosina a decurs, au apărut și alte cazuri. Un tribunal din regiunea Volgograd din sud-vestul Rusiei a amendat un localnic cu 1.000 de ruble (10 EUR) pentru o imagine online cu steag curcubeu, în timp ce o femeie din Nijni Novgorod, la aproximativ 400 de kilometri est de Moscova, a fost condamnată la cinci zile de închisoare pentru că a purtat cercei curcubeu. . 

„Nu cunosc nicio lege care să interzică curcubeul în Rusia”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, jurnaliştilor, când a fost întrebat despre acest caz. El a adăugat că nu știe toate detaliile și nu poate comenta în continuare.

sursă: Politico


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background