Continuă aberația testării abuzive a șoferilor

Postat de pe 9 iulie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a vorbit despre continuarea proiectului de testare antidrog abuzivă a tuturor șoferilor și despre marile defecte ale acestei ordonanțe.

Sunt câteva zeci de substanțe, plus alte câteva zeci derivate din ele, care se regăsesc în medicamentele uzuale sau chiar în suplimente alimentare și care generează un rezultat fals pozitiv la drug teste. Aceasta este lista substanțelor și medicamentelor care pot genera un rezultat pozitiv la drug testul din dotarea autorităților:

Multe dintre aceste substanțe se găsesc inclusiv în băuturi carbogazoase sau în alimente procesate de diverse feluri, în tratamentul absolut necesar al pacienților cu boli cronice sau în medicamente de larg consum. Și mai șocant, inclusiv cofeina și nicotina pot ieși pozitive la drug test, acestea fiind substanțe consumate zilnic de o bună parte a populației. Iosefina Pascal a pus în evidență și cazul șoferilor profesioniști, care suferă de diverse afecțiuni ale sistemului circulator sau de boli cauzate de meseria lor și de condițiile de lucru. E limpede că această categorie ia în mod frecvent analgezice, antibiotice sau consumă substanțe care să dea energie și care, deși nu sunt periculoase, pot duce la pozitivarea drug testului.

Autoritățile doresc să suspende aplicarea acestei ordonanțe și se gândesc cum să facă pentru ca în 72 de ore să se afle și rezultatul drug testului. De fapt, în mod normal rezultatul testului ar trebui să fie comunicat pe loc șoferilor sau în maximum 2-3 ore. Nu se vor putea procesa rapid testele în lipsa unor laboratoare care să aibă această capacitate. IML-urile nu au această capacitate. Avem o mulțime de laboratoare private care nu au autorizație pentru așa ceva, deși ar fi foarte utile în eficientizarea întregului proces.

Rezolvarea problemei traficului și consumului de droguri nu se face prin punerea în dificultate a oamenilor cinstiți, care se străduiesc zi de zi să-și câștige pâinea legal, sau a oamenilor care conduc responsabil. Alții care au fost prinși cu droguri au fost lăsați să plece fără să li se aplice nici măcar o sancțiune. Ordonanța va aduce un mare val de critici la adresa PSD și la adresa premierului Ciolacu. USR și Reper vor specula la maximum această situație.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background