Romoșan: Al patrulea an de “vaci slabe” în Europa poate aduce mari probleme economice, politice și militare!

Postat de pe 9 ianuarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Petru Romoșan a prezentat noi detalii despre războiul și economia mondială în 2023, prin prisma evenimentelor recente, de la decizia SUA de a finanța și înarma Ucraina, până la jocurile bursiere ce lovesc miliardarii lumii, cu studiu de caz Elon Musk.

Analistul Petru Romoșan și-a început analiza cu următoarele afirmații: „Ne găsim în al patrulea an de ‘vaci slabe’. Primul a fost 2020 cu Covidul , al doilea a fost 2021 cu o continuare a Covidului, cu vaccinurile și cu pașapoartele sanitare. 2022 a fost cu războiul din Ucraina. Și acum e al patrulea an, iar treaba asta cu ‘vacile slabe’ vine din Geneza/ Facerea”. Noul ciclu de criză în care a intrat practic omenirea din 2019-2020 se anunță a fi destul de devastator, iar 2023 are șanse foarte mari să fie cel mai periculos, potrivit spuselor lui Petru Romoșan.

Zelenski a devenit miliardar

Se pare că președintele ucrainean Volodimir Zelenski a devenit, nu de mult timp, miliardar, pe fondul înarmării masive care s-a petrecut în țara sa. De aici se explică și cum de companiile europene care au dus-o cel mai bine pe bursă și care au supraviețuit anul trecut au fost întocmai marile fabrici producătoare de armament.

Războiul din Ucraina face parte din seria evenimentelor nefaste din ciclul de ‘vaci slabe’, iar Petru Romoșan este de părere că deja nu mai este vorba despre un război dintre Rusia și Ucraina, ci de un război între SUA și Rusia care se poartă pe teritoriul ucrainean, deocamdată.

„În această confruntare istorică, SUA și Rusia au fiecare câte un plan minimal și un plan maximal. Pentru SUA, planul minimal era să aducă NATO în Ucraina, să bage Ucraina în UE și în felul acesta SUA să se instaleze foarte, foarte aproape de Rusia, ceea ce era inacceptabil pentru Federația Rusă. Rusia avea la rândul ei planul său minimal, acela de a federaliza Ucraina, de a câștiga autonomie pentru Donbass și de a se face recunoscută Crimeea ca aparținând Rusiei”, a dezvăluit Petru Romoșan.

Premisele unui război extins în Europa?

„Planul maximal al SUA este de a invada cu NATO Rusia, de a-i schimba regimul și de a-l îndepărta pe Putin, de a împărți Rusia în 4-5 țări care ar fi mult mai ușor de controlat și de a pune monopol pe resurse. Rusia, în schimb, a cerut întărirea forțelor armate rusești cu cinci noi divizii de artilerie, cu opt regimente de aviație de bombardament, cu un regiment de vânători, trei divizii de trăgători motorizați, două divizii de asalt aerian”, a adăugat analistul. Această sporire bruscă a înarmării poate sugera faptul că Putin se pregătește să invadeze Europa, dorind să scoată NATO de acolo, conform afirmațiilor lui Petru Romoșan. Așadar, analistul a avertizat că ne putem aștepta la un război european iscat pe fondul acestor tensiuni din ce în ce mai aprinse dintre SUA și Rusia.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background