Românii pe lista rușinii, Frățiorii pe lista idolilor

Postat de pe 9 ianuarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În a treia parte a emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a adus în discuție dubla măsură practicată de autorități în privința datornicilor și a vorbit despre infractorii transformați în idoli.

„Românii sunt puși pe lista rușinii pentru datorii în timp ce băieții șmecheri și firmele, companiile sau corporațiile cu datorii imense nu răspund, nu apar pe aceste liste. Adică noi românii suntem ultimele gunoaie în timp ce aceia care fac cea mai mare evaziune fiscală sunt omiși”, a afirmat Iosefina revoltată. Există numeroase anchete și procese ce-i vizează pe acești mari evazioniști, dar în mare parte aceste datorii și prejudicii nu sunt recuperate de statul român. Au fost chiar situații în care sume imense de bani datorate de corporații statului au fost stinse, acoperite. E deja un ‘modus operandi’, o practică bine cunoscută aplicată inclusiv de unele corporații bancare străine care jefuiesc statul român sau pe români.

Și frații Tate sunt din aceeași categorie de datornici pe sume colosale, însă nu sunt pe lista rușinii de la ANAF deși sunt evazioniști și chiar au declarat pe față că mituiesc autoritățile și cumpără protecție. Pe lângă acuzațiile grave de privare de libertate, viol și trafic de persoane aduse acestora, frații Tate reprezintă o tipologie de indivizi, un model de evazioniști la vedere, care chiar se laudă cu aceste tunuri financiare pe rețelele de socializare fără a fi trași la răspundere.

„Simplul fapt că indivizii de acest gen și unele corporații fac evaziune fiscală de asemenea amploare ar trebui să ne deranjeze cel mai mult, deoarece ne afectează pe noi toți. Din cauza acestora avem în administrație, în funcții publice până la vârf, personaje corupte. Iar noi acceptăm această situație, acceptăm fără să ne opunem acestor infractori-idoli”, a concluzionat cu un gust amar Iosefina Pascal.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background