România, membră UE, dar mai mult pe dinafară

Postat de pe 15 decembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, s-a discutat despre statutul României în interiorul spațiului euroatlantic după refuzul intrării în Schengen și lipsa de susținere reală din partea țărilor lider de tip SUA, Germania, Franța.

Politicienii vânduți dau iluzii deșarte românilor

În cadrul ședinței Consiliului European, toți reprezentanții diverselor state puternice s-au întrecut în care deplânge mai tare situația României, asta după ce nu au mișcat nici măcar un deget să ne ajute, deși avem titlu de țară membră UE. La fel ca alți analiști, și Ion Spânu îl consideră pe președintele României extrem de vinovat, o dată pentru că nu își informează poporul despre planurile sale oficiale și pentru că nu urmează protocoalele, ceea ce reprezintă o lipsă de respect față de cetățeni, și o dată pentru că s-a hazardat în problema Schengen, deși nu era atât de arzătoare, având în vedere că de peste un deceniu oricum stăteam în stand-by.

În ziua în care s-a dat votul Austriei, Iohannis nici măcar nu a rămas în capitală, ca să nu mai spunem că nu a făcut nicio declarație oficială, „a stat deoparte pentru că a așteptat să se consume partea aceasta urâtă a diversiunii în care românul, supărat, a disperat pur și simplu”, a afirmat Ion Spânu. Poporul și-a pus toată încrederea în decidenții politici și i-a urmat pe aceștia cu sfințenie, sperând ca interesele sale să fie reprezentate și sperând la bunăstarea țării. Rezultatul? Un eșec total. Iar piedica principală sunt întocmai valoroșii de la guvernare care, după ce au umilit și dezamăgit poporul pentru a mia oară, vor să aibă încrederea și susținerea populației.

Cu alte cuvinte, politicienii hrănesc poporul cu promisiuni false care să dea impresia că dorințele sau interesele lor ar conta cu adevărat, în timp ce de fapt ei își fac propriul joc de putere și ignoră complet nevoile populației.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background