Vasilescu BNR promovează ideea lui Iohannis. Jaful Raiffeisen

Postat de pe 15 decembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, Iosefina Pascal a vorbit despre declarațiile aberante ale lui Adrian Vasilescu de la BNR, care s-a încârdășit cu președintele țării și îi promovează ideile referitoare la stoparea boicotului Austriei. „Băncile românești cu capital austriac”, după cum le-a denumit Vasilescu, sunt lăsate să jefuiască țara fără opreliști.

Declarațiile controversate ale lui Klaus Iohannis cu privire la boicotarea Austriei au stârnit un val de reacții vulcanice din partea presei, dar și din partea cetățenilor români care se simt profund nedreptățiți de cele întâmplate. Cu toate acestea, se pare că președintele are adepți în rândul unor persoane influente din statul român și inițiativa sa de a nu boicota firmele cu capital austriac din țară este susținută. „Mi se pare genial că vine domnul Vasilescu de la BNR, consilierul lui Mugur Isărescu, să ne spună că: ‘Nu avem în sistemul bancar românesc nicio bancă austriacă. Avem două bănci românești cu capital austriac”, a arătat Iosefina Pascal la începutul emisiunii.

Ceea ce spune Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, este o aberație totală! Capitalul este austriac, profitul încasat în România se duce în Austria, dar banca e românească…?! Vasilescu e același om care în pandemie le spunea oamenilor că dacă nu le ajung banii ar trebui să-și mai ia un job. Problema nu era nicidecum colapsul economic din România din cauza achiziționării a milioane de doze de vaccinuri sau din cauza stagnării economiei pentru că oamenii au fost forțați să stea acasă. Problema era că n-are românul destule job-uri…

Tot Vasilescu vine să ne spună că BNR-ul coordonează activitatea acestor bănci, ceea ce este și mai grav, având în vedere ce ilegalități au comis, spre exemplu, cei de la Raiffeisen. „Raiffeisen are datorii de câteva zeci de milioane de euro, vreo 21 de milioane de euro, la clienții băncii pentru o manevră pe care au făcut-o cu niște împrumuturi cu franci elvețieni. Pe de altă parte, mai au câteva zeci de milioane de euro pe care trebuie să le dea statului român pentru niște împrumuturi făcute pentru niște locuințe care au fost problematice și au creat prejudicii statului român”, a avertizat jurnalista Iosefina Pascal încă din ziua în care s-a aflat votul Austriei în chestiunea Schengen. Asta înseamnă că cei de la BNR fie nu văd ce se întâmplă, fie nu fac nimic să oprească acest jaf.

Dacă interesul lui Iohannis și al adepților săi este acela de a proteja afacerile cu capital austriac din România, le iese total pe dos. Oamenii au început să boicoteze și mai abitir tot ce ține de Austria și nimeni nu înghite gălușca lui de-alde Vasilescu de la BNR.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background