Andrei Diaconu la Golden Hour cu Jessie: Ritualuri de purificare în Săptămâna Patimilor

Postat de pe 14 aprilie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Golden Hour cu Jessie”, moderată de Jessie Baneș la Radio Gold FM, consultantul spiritual Andrei Diaconu a vorbit despre sărbătorile pascale și despre energiile la care ne conectăm cu ocazia acestei sărbători atât de speciale pentru creștini.

De mult prea multe ori avem tendința să credem că trebuie să ne comportăm într-un anumit fel, să fim mai buni și mai atenți la purificarea sufletească doar în preajma sărbătorilor de mare însemnătate. Cu toate acestea, Andrei Diaconu a insistat asupra faptului că nu doar în Săptămâna Mare trebuie să fim mai cuvioși, ci este vorba despre un proces permanent, despre o muncă permanentă și constantă cu noi înșine de a ne purifica inima și gândurile și de a manifesta mereu un comportament adecvat față de aproapele nostru.  

Chiar în Săptămâna Mare, lumea a fost încărcată cu o atmosferă foarte tensionată, iar mulți oameni s-au simțit agitați sau neliniștiți fără să aibă o explicație anume pentru aceste sentimente. Oamenii retrăiesc patimile lui Iisus Hristos și această săptămână ne face mai vulnerabili și mai sensibili la stimuli. Este important să profităm de această hipersensibilitate și să privim introspectiv, încercând să corectăm comportamentele negative și să vindecăm rănile necicatrizate care ne împiedică să devenim mai puri sufletește.

„Biserica va fi supusă la grele încercări. Vom avea tot felul de provocări în următorii ani, tocmai pentru a ne putea căi sau pentru a putea discerne mult mai bine ceea ce contează cu adevărat și ceea ce nu contează. Este alegerea noastră dacă lăsăm sau nu factorii aceștia negativi să ne afecteze”, a punctat Andrei Diaconu.

Pentru a nu ne lăsa distrași de aceste scamatorii din mass media și de scandalurile apărute brusc, Andrei Diaconu a sfătuit să ne concentrăm pe suflet și obținerea păcii sufletești. Noaptea de Înviere vine cu o încărcătură energetică pură extrem de puternică și, cu această ocazie, putem să ne umplem de lumina divină pentru a ne purifica. Andrei Diaconu a recomandat ca în Vinerea Mare să fie citiți Psalmii 11, 22 și 33, combinație ce are capacitatea de a ne învălui în lumină. Totodată, fiind Vinerea Mare, se recomandă să se țină postul negru. Tot în această zi specială, puteți să aerisiți foarte bine casa pentru a lăsa energiile să curgă lin, iar apoi puteți să ardeți tămâie și salvie, eventual și o foaie de dafin. Asta ajută la curățarea și eliminarea energiilor negative din căminul vostru. Conștientizați că masa îmbelșugată și adunarea oamenilor dragi alături este un prilej minunat pentru manifestarea recunoștinței!

Totodată, perioada aceasta veți putea avea tot felul de vise fie foarte bizare, caz în care se spune că purificarea energetică și sufletească se manifestă în vise, fie veți visa oameni dragi care au trecut în neființă și care vă transmit mesaje de dincolo. Luați-le în seamă, pentru că reapar în viața voastră sub forma viselor tocmai pentru a vă veni în ajutor.

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie Baneș, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background