Rezerviștii nu pare că au șanse să impună președintele în 2024. Totul e să nu se defecteze PSD-ul!

Postat de pe 31 ianuarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Ciprian Purice a analizat bătălia subterană dintre Iohannis și rezerviști, pe frontul constituirii alianțelor de dreapta, în jurul PNL, respectiv USR, cum se acționează și la ce să ne așteptăm.

Discuția despre comasarea alegerilor a fost pusă la cale de către PSD și Ciolacu, tocmai pentru ca Nicolae Ciucă să nu fie expus, el fiind cel mai bun partener al lor și garantul faptului că va rămâne în picioare coaliția PSD-PNL și spre finalul anului. PDL-iștii din Ardeal s-au speriat că nu vor mai putea juca, nu vor mai putea răspunde la comenzile rezerviștilor și nu vor mai putea să impună președintele în 2024, deci au propus ideea comasării și i-au pasat-o lui Ciucă. Ciolacu l-a sprijinit pe Ciucă în acest demers, ajutându-l să nu-și piardă autoritatea, deși PNL-ul este veriga slabă a României în fața Factorului Extern, potrivit explicațiilor oferite de analistul Ciprian Purice.

PDL-iștii își doresc devansarea localelor cu orice preț, o dată pentru a-și asigura mandatele și în plus pentru a impune președintele. Dacă le iese planul, ei urmăresc să rupă coaliția PSD-PNL și apoi, fie cu Alianța Dreptei Unite, fie chiar cu un partid suveranist, să refacă frăția rezervistă, care să impună ulterior președintele țării și să-l și subjuge, astfel încât să dețină puterea, susține Ciprian Purice. Riscul pe care și-l asumă frăția rezervistă este chiar dispariția sa.

În prezent, PNL-ul este folositor pentru Factorul Intern doar în perspectiva alianței cu PSD, astfel încât președintele să vină din zona PSD-PNL. Miza uriașă în următoarele luni este de a menține PNL-ul pe linia de plutire în alianță cu PSD și de a-l feri de frăția rezervistă.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background