Purice: Virgil Popescu, asasinul economic al României, este pe ultima sută de metri

Postat de pe 7 septembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, a fost adusă în prim plan mascarada politică legată de remanierile din guvern, inclusiv cea legată de Virgil Popescu, omul lui Muniz, Ministru al Energiei ce se află pe ultima sută de metri cu imunitatea sa politică.

Ciprian Purice precizează că Virgil Popescu nu a fost salvat, ci îngropat. Virgil Popescu a fost intangibil ca Ministru al Energiei, deși el este principalul responsabil pentru haosul din piața de energie. Liberalizarea a fost făcută haotic, iar singura soluție de a stopa această catastrofă ar fi trecerea înapoi la reglementare. Statul român produce peste 90% din energia din România, prin companiile producătoare de energie, și atunci e foarte simplu să se vândă curentul electric la un preț mult mai redus decât prețul de pe bursă. Până la furnizori, normal ar fi să se adauge o cotă de profit civilizată, între 5-7%.

Statul român s-ar fi putut întoarce la această reglementare temporară, până la finalul crizelor, însă principalul opozant al schimbării a fost chiar Virgil Popescu. El s-a opus din două motive: în primul rând, este susținut de alți oameni politici care se învârt în domeniul energiei și au influență, situația prețurilor ridicate facilitând îmbogățirea lor accelerată, iar în al doilea rând, este susținut și de SUA. Virgil Popescu este cel care a intermediat afacerea dintre România și SUA legată de reactoarele nucleare la scară mică. Astfel, a acceptat ca România să devină o țară de test pentru proiectele americane.

Un prim pas spre declinul său ca ministru de neatins a fost întocmai demersul cu pozele de la nunta fiicei sale. Ciprian Purice susține că nu era necesar să fie făcute publice pozele de la nuntă în care apare David Muniz. Aceasta poate fi totuși doar o manevră de PR și o ultimă speranță de salvare a Ministrului Energiei, pentru că se știa despre planul prin care PNL-ul dorea să scape de povara ce poartă numele lui Virgil Popescu. Totodată, SUA și-a găsit un om de încredere în persoana lui Mihai Tudose, putând să se descotorosească ușor de Virgil Popescu.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background