Purice: Sistemul medical din RO este cheltuitor și neglijent cu pacienții ce plătesc taxe!

Postat de pe 30 august 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Ciprian Purice a analizat problemele spitalelor românești ce revoltă pacienții, prin prisma mesajelor lui Iohannis, respectiv a imposibilității de a trata marii arși chiar și la 8 ani distanță de le tragedia Colectiv.

Stările de boală în interiorul familiilor românești s-au înmulțit, medicația a devenit foarte scumpă, accesul la asistență medicală de calitate este destul de prohibitiv, în sensul în care fără „pile și relații” riști să mori cu zile. Revolta românilor a fost exprimată foarte limpede de către o aparținătoare de la Spitalul Floreasca, unde Iohannis a ținut ieri un discurs, blocând accesul ambulanțelor în unitatea de urgență. Nemulțumirea s-a intensificat și mai mult odată ce s-a constatat că după 8 ani de la tragicul incident de la Colectiv, România tot nu este dotată cu spitale pentru arși. Așadar, România pare a se confrunta cu o mare criză de management, cu hoția din sistemul medical, cu impostura și cu o mare criză de expertiză. Mulți medici au părăsit țara pentru a lucra în afară, unde se simt respectați și sunt bine plătiți.

Ciprian Purice a punctat că sistemul de sănătate din România este fără stăpân, neavând un management bun nici la vârful statului, pe probleme de sănătate, nici la nivelul spitalelor sau a unităților de tratament. România încearcă să aibă un sistem de sănătate de tip struțocămilă, adică să aibă și un sistem eficient, cu spitale dotate, renovate și cu medici relativ bine plătiți, dar să le facă și accesibile pentru toată lumea. În alte state dezvoltate, doar cei asigurați au acces la spitalele de top, în timp ce oamenii care nu au asigurări de sănătate se pot interna doar la spitale cu standarde mai scăzute.

Există încă o majoritate de angajați ai sistemului medical care își fac treaba, însă este absolut strigător la cer că în 2023 oameni cu boli ușoare ajung să moară în spitale, că oamenii aflați în stări critice nu sunt asistați din punct de vedere medical deși au tot dreptul și se produc nedreptăți în lanț care îi înspăimântă pe cetățenii români. Sistemul medical este aglomerat cu oameni care nu plătesc taxele aferente asigurărilor medicale și care iau locul celor care sunt totuși asigurați, ceea ce este o mare problemă sistemică. Mai mult decât atât, deși le-au fost asigurate salarii suficient de bune chiar la spitalele de stat, medicii încă mai practică acest joc la două capete, activând atât la spitalele de stat, cât și la cele private, tocmai pentru a-și umple buzunarele.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background