Purice: Dîncu a încercat o lovitură ghidată de Factorul Extern, creând haos în guvern!

Postat de pe 19 octombrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM,  Ciprian Purice și-a exprimat propria viziune asupra posibilei demiteri a lui Vasile Dîncu și a dezvăluit câteva detalii esențiale din culisele acestui scandal.

Emisiunea de miercuri a debutat cu invocarea declarațiilor lui Vasile Dîncu, Ministrul Apărării, care a vorbit despre condițiile încheierii păcii în situația conflictului din Ucraina, arătând prin cele spuse o ușoară independență sau delimitare a României față de tendințele europene care merg pe sancționarea cât mai dură a Rusiei. Ambii interlocutori au recunoscut în cadrul emisiunii că declarațiile lui Vasile Dîncu au părut cât se poate de firești și chiar au oferit impresia că (în sfârșit) România pare să iasă puțin din tiparul dictat de la Bruxelles.

Cu toate acestea, analistul Ciprian Purice înaintează o ipoteză care contrazice posibilele intenții pure iterate mai sus: „Această declarație a lui Vasile Dîncu nu a urmărit decât destabilizarea coaliției. Reacțiile lui Iohannis, Ciolacu sau Ciucă n-au făcut altceva decât să ne arate că demersul lui Dîncu a fost unul singular și neacordat cu părerile celorlalți oameni politici puternici din stat”.

Ciprian Purice oferă și o explicație mai amplă care să clarifice jocul politic făcut de Vasile Dîncu: „Factorul Extern l-a încurajat să aibă o asemenea poziție, fiind clară demiterea lui pentru o astfel de poziție care nu respectă linia pe care și-a asumat-o statul român în acest context extrem de sensibil”. Altfel spus, Dîncu a încercat să-și însceneze și chiar să-și forțeze propria demitere, fără să țină cont de Factorul Intern și chiar încercând un soi de sabotare a acestuia, totul pentru a destabiliza guvernul și pentru a se crea un dezechilibru generalizat.  

„Vasile Dîncu n-a scăpat de demitere, dar remanierea se face când vrea Factorul Intern, nu cel extern”, concluzionează Ciprian Purice.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background