Legea cadastrului și afectarea dreptului la proprietate

Postat de pe 19 octombrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul celei mai recente ediții din emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentatoarea Iosefina Pascal avertizează asupra legii care pune în pericol dreptul de proprietate.

În contextul mai larg al evenimentelor din ultima vreme, după modificarea criminală a Legilor Justiției, aflăm că se va modifica și legea cadastrului, fapt sesizat de cei de la USR. “Din păcate, cei de la USR au dreptate”, afirmă Iosefina Pascal, spunând că “e de necrezut cum este atacată instituția proprietății private individuale, deși este protejată inclusiv de Constituție”.

Modificarea acestei legi prevede ca ‘procesul verbal de vecinătate necesar pentru înscrierea posesiei în cartea funciară și mai apoi a proprietății poate fi semnat de oricine folosește proprietatea, de orice chiriaș sau comodatar, chiar și împotriva intereselor proprietarului’!?

Această prevedere este absurdă și ticăloasă și pare a fi, într-un fel, chiar definiția furtului, observă jurnalista și se întreabă cum este posibil ca altcineva decât proprietarul să ia decizii asupra proprietății acestuia. În România, conform legilor în vigoare, dreptul de proprietate este garantat și inalienabil, chiar dacă au mai existat cazuri de expropriere abuzivă.

“Modificarea legii cadastrului se înscrie în linia obișnuită la noi, se votează de-a valma, iar Constituția a devenit consultativă, opțională”, subliniază tânăra jurnalistă. Iosefina Pascal concluzionează spunând că „asta se întâmplă într-un stat eșuat și mafiot”, citându-i pe Klaus Werner Iohanis și Traian Băsescu.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background