Purice: Dacă Piedone va fi sprijinit și de AUR, atunci devine favoritul alegerilor din București!

Postat de pe 20 martie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Ciprian Purice a analizat competiția de la București între Nicușor Dan, Piedone, Cârstoiu, în așteptarea unei posibile mutări spectaculoase a AUR.

Competiția pentru primăria capitalei se joacă între candidații PSD-PNL, PPUSL, AUR și USR. Atât Ciolacu, cât și Ciucă, au căutat să îngroape opoziția din interiorul partidelor lor. Era clar că vor merge cu un candidat comun pentru primăria capitalei, însă acesta nu putea fi nici Firea, nici Burduja. Dacă Sebastian Burduja câștiga primăria, devenea un pericol pentru menținerea funcției de președinte al PNL de către Ciucă, iar dacă Firea câștiga, ea devenea un pericol pentru Ciolacu din același motiv. Așa a apărut candidatul Cârstoiu, pentru care e posibil ca Ciucă și Ciolacu să fi plănuit să-l ridice la scorul PSD-PNL, adică la 35-40%. Dacă el va pierde, cele două partide tot vor avea majoritatea în Consiliul General sau vor fi alianța politică cu cele mai multe voturi în Consiliul General.

Piedone și Cârstoiu împart cam același electorat la alegerile pentru PMB. Totuși, cu o campanie solidă, Piedone ar putea aduce de partea lui și o importantă masă suveranistă. Au existat inclusiv niște negocieri între Piedone și AUR, însă auriștii i-au impus ca principală condiție lui Piedone să renunțe la Voiculescu și să vină la ei ca independent. Ciprian Purice preconizează că, până la începerea campaniei electorale oficiale, fie Piedone, fie Cârstoiu se va retrage în favoarea celuilalt. Dacă vor candida amândoi, cresc șansele de câștig pentru Nicușor Dan sau pentru candidatul surpriză al AUR-ului.

Dacă Nicușor Dan pierde alegerile din București, USR-ul se prăbușește total în România. El este singurul candidat pe care USR-ul îl mai poate înainta le prezidențiale. Fără revalidarea lui Nicușor Dan la București, întreaga alianță Dreapta Unită nu mai are prezidențiabil. Toți cei care, prin diverse susțineri de candidaturi independente sau nu, îl duc pe Nicușor Dan spre un nou mandat, susțin, de fapt, sorosismul și mișcarea Factorului Extern în România.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background