Purice: Cartea lui Daniel Morar reprezintă “inculparea editorială” a FACTORULUI EXTERN!

Postat de pe 14 decembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, au fost analizate dezvăluirile halucinante ale lui Daniel Morar despre siluirea justiției prin acțiunile SRI și DNA din mandatele lui Băsescu.

Daniel Morar, un om pus în funcție de către Factorul Extern, i-a luat locul celebrului Amăriei, șeful DNA-ului de la acea vreme care a fost, la rândul său, impus de către Adrian Năstase. Acest procuror a devenit renumit datorită abordării sale radicale, pentru că a început să aresteze oamenii din fotbal chiar și fără un motiv foarte bine întemeiat. Sub șefia Laurei Codruța Kovesi, Daniel Morar a implementat mecanismele statului paralel pe care astăzi le condamnă în cartea sa. Acesta a fost preambulul realizat de către Cozmin Gușă înaintea dezbaterii propriu-zise cu analistul Ciprian Purice.

Volumul scris de către Daniel Morar și publicat chiar anul acesta vine ca o mărturisire de la vârful statului paralel. Ciprian Purice a subliniat faptul că Daniel Morar a fost cel care a pus bazele arestărilor abuzive în baza unor probe mai mult sau mai puțin fabricate. „Dacă el ar fi dat dovadă de deontologie și etică profesională și s-ar fi opus acestor practici, eu cred că nu am mai fi avut statul paralel. Ar fi putut salva România de la 10 ani de dezastru!”, a adăugat analistul.

„Ce face el acum? Eu cred că încearcă un soi de ‘mea culpa’, dublat de aportul pe care l-a avut la Curtea Constituțională, pentru că a dat acea lege din 2016 care a contribuit la spargerea binomului SRI-DNA. Și mai cred că nu vrea încă să iasă la pensie, deci se arată disponibil pe piață pentru cine știe ce poziții în statul român, asta dacă nu aspiră chiar la președinție”, a explicat Ciprian Purice.

„Faptele descrise de Daniel Morar acolo sunt abominabile! Este o siluire, o abuzare a instituțiilor statului român de către niște oameni care au acumulat atâta forță pe care nici Nicolae Ceaușescu nu cred că o avea”, a prezentat pe scurt Cozmin Gușă dezvăluirile făcute de Daniel Morar în cartea sa. Efortul pe care l-a făcut Morar ar putea reprezenta un imbold semnificativ și către alți oameni care s-au perindat prin instituțiile statului și care ar putea dezvălui informații șocante despre ce s-a petrecut în ultimele două decenii în România.

Totodată, cartea lui Morar vine să arate că așa-zisele ‘teorii ale conspirației’ reprezintă de fapt adevărul și este o oportunitate bună ca românii, dar mai ales persoanele de la vârful statului să-și revină și să o apuce pe drumul cel bun după ce Factorul Extern a făcut prăpăd la noi în țară. Ciprian Purice a evidențiat faptul că această carte contribuie la înțelegerea mai profundă și mai clară a mecanismelor prin intermediul cărora Factorul Extern a reușit să aibă acest instrument de control asupra României și ar trebui să reprezinte un real impuls pentru ca această țară să nu ajungă colonie, ci să-și păstreze identitatea și valorile.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background