Iohannis – omul austriecilor. Căderea dreptului de veto

Postat de pe 14 decembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

Ediția de astăzi a emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, s-a concentrat asupra subiectului referitor la dezastrul Schengen și la consecințele pe care le poate avea asupra României, dar și asupra Europei.

Toată lumea, de la Iohannis și până la politicienii din guvern, pare să fugă de răspundere după ce a eșuat planul Schengen, deși în ultimele luni toți s-au bătut cu pumnii în piept că vor rezolva cu siguranță această problemă și se mândreau cu niște reușite pe care nu le dobândiseră încă. „Iohannis a declarat live în fața jurnaliștilor că nu va exista niciun boicot al autorităților publice din România sau al statului român împotriva Austriei”, a anunțat Cozmin Gușă în cadrul emisiunii. La remarca aceasta, jurnalistul Bogdan Comaroni a avut o singură observație: „Normal, ce să zică Iohannis, că doar Iohannis e omul lor!”.

În continuare, Bogdan Comaroni a realizat o scurtă analiză politică a întregului context clădit în jurul problemei Schengen. El a afirmat că, pentru Marcel Ciolacu, afacerea Schengen ar fi fost cea mai mare oportunitate, pentru că el putea profita de contextul favorabil pentru a-și propulsa și mai mult partidul. Dar se pare că politicienii noștri nici nu se mai obosesc să analizeze diverse strategii, ci doar aplică ce li se dictează din afară. Pentru că Iohannis, Aurescu și cu Bode sunt principalii vinovați pentru eșecul Schengen, Marcel Ciolacu s-ar fi putut folosi de această ocazie pentru a retrage PSD-ul din coaliție și pentru a intra în opoziție.

Cât despre boicotul atât de lăudat și vehiculat pe rețelele de socializare și prin presă, Bogdan Comaroni a declarat că în România nu mai ai cu cine să mai lupți, pentru că populația e fie îmbătrânită, fie e plecată în afară, fie nu este interesată de astfel de probleme. „Ce nu se discută și mi se pare extrem e grav este: 1. Ce-au căutat ăia de la OMV la Iohannis cu 3 zile înainte de vot? 2. De ce nu se discută că pe 31 decembrie expiră licența de comercializare pentru partea austriacă a rezervelor și extraselor de gaz din Marea Neagră? Austriecii vor încerca să creeze un hub de gaze în țara lor și îl țin pe Iohannis într-un șantaj ordinar!”, a subliniat jurnalistul Bogdan Comaroni.

Șantajabilul Iohannis

Președintele Klaus Iohannis este înconjurat de austrieci: finul și partenerul său de afaceri este consulul Austriei în România, unul dintre cei mai apropiați prieteni ai săi este chiar cel mai influent om de afaceri din Viena, Michael Schmidt, prietenul lui cel mai bun din zona politică este ambasadorul României în Austria, Emil Hurezeanu, are relații cu cei de la Schweighofer și și-a luat casele de la Raiffeisen. Deși toate aceste aspecte pot constitui un avantaj, s-a demonstrat că nu a fost deloc așa, ci, dimpotrivă, relațiile sale bizare semnalează întocmai faptul că Iohannis este foarte ușor de șantajat de către austrieci. Aceasta este teoria pe care a avansat-o și a argumentat-o analistul politic Cozmin Gușă.

Iohannis a pus în aplicare metoda „batista pe țambal” și acum încearcă să reducă cât de mult cu putință scandalul din jurul întregii probleme. Și se pare că și PSD-ul este foarte ușor de ținut departe de problemă, pentru că nu se implică și nu profită de ocazie, după cum a explicat anterior Bogdan Comaroni.

Unde-i veto? Nu-i veto

Cea mai importantă chestiune care se întâmplă chiar acum sub ochii întregii Europe este faptul că se joacă cu dreptul de veto, potrivit spuselor lui Bogdan Comaroni. Acest lucru poate duce la concluzia că, în definitiv, nu este așa de bun dreptul de veto și se va ajunge la căderea acestuia. Drept consecință, vor exista doar 4-5 state extrem de puternice și potente din punct de vedere financiar care vor prelua toată puterea și vor decide și pentru statele mai mici, conform explicației lui Bogdan Comaroni.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background