PSD acuză Guvernul Cîțu că îi discriminează pe cei nevaccinați anti-Covid19

Postat de pe 29 mai 2021

Autor: Adrian Lambru

Partidul Social Democrat critică măsurile de relaxare luate de actualul Executiv, considerând că acestea „conțin numeroase elemente de discriminare a unor largi categorii de cetățeni” – conform unui comunicat de presă al partidului.

De la 1 iunie, evenimente precum concertele sau spectacolele vor putea fi organizate fără limita unui număr de participanți, dacă toate persoanele prezente sunt vaccinate cu ambele doze. Dacă această condiție nu poate fi respectată, numărul participanților se va reduce la 1.000 de persoane care prezintă un test PCR negativ, un certificat care să demonstreze că au trecut recent prin boală sau dovada vaccinării.

PSD consideră această hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) „neconstituţională” şi „anti-europeană”. „Atâta timp cât în România nu există nicio lege adoptată de Parlament care să prevadă obligativitatea vaccinării anti-COVID-19, orice discriminare pe acest criteriu este ilegală și neconstituțională” – se notează în comunicatul de presă.

Conform Partidului Social Democrat, la nivel european se asigură un tratament egal pentru cetățenii care împlinesc una din cele trei condiții mai sus menționate.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background