Provocările aduse odată cu instalarea ”generalului Iarnă” în Ucraina

Postat de pe 25 noiembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, Petru Romoșan a vorbit despre amenințarea iminentă a ‘generalului Iarnă‘.

Știrile de pe frontul ucrainean promit să fie din ce în ce mai sumbre pe măsură ce ‘generalul Iarnă‘ se instalează în teritoriu. Pepe Escobar, renumit editorialist la nivel mondial, susține că scopul anglo-american a fost să se genereze o criză mondială contra Rusiei. Racheta care a aterizat în Polonia, care a fost trasă din Ucraina și care a omorât doi cetățeni polonezi, a avut ca scop întocmai să creeze o criză globală, să provoace al treilea război mondial.

„Moscova își mobilizează, în sfârșit, o adevărată armată, fiind gata să intervină luna viitoare, punând deocamdată în afara serviciului întreaga infrastructură electrică a Ucrainei ca o formă de tortură chinezească”, dezvăluie Petru Romoșan. Armata rusă dispune de un efectiv militar care atinge suma de 1,3 milioane de soldați, plus batalioanele de mercenari și cele cecene conduse de Kadyrov, în timp ce armata ucraineană a folosit aproximativ 100 de mii de soldați, potrivit analistului.

Ceea ce se întâmplă în Ucraina e de-a dreptul tragic. Chiar astăzi, Kievul a rămas în proporție de peste 50% fără curent electric. Este căldură, însă nu peste tot. Dar Petru Romoșan amintește că rușii au cerut demilitarizarea și denazificarea și în Kiev, dar și în Liov. „Deci rușii vor să creeze incomodități teribile, care duc la o emigrare masivă a ucrainenilor, estimată la 15 milioane de oameni, către Europa de Vest, pentru că nu pot trăi în frig. Singura soluție pe care o au anglo-americanii ar fi un armistițiu, ca să blocheze aruncarea în aer a infrastructurii ucrainene”, explică Petru Romoșan.

În contextul acestei crize care bate la ușa occidentalilor, Europa, la instigarea hegemonului american, n-a avut altceva de făcut decât să declare că Rusia este ‘stat sponsor al terorismului‘. Petru Romoșan spune că aceasta este o declarație pur politică, fără finalitate.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background