Prognoza de vară a comisiei europene anunță o creștere a economie

Postat de pe 9 iulie 2021

Autor: Iris Drăghcescu

În cadrul emisiunii „Raport despre economie”, cu Petrișor Peiu, s-a discutat despre prognoza de vară a comisiei europene.

Uniunea Europeană va avea o creștere a produsului intern brut agregat. Creștere mărimii economiei Uniunii Europene în anul 2021 este de 4,8%. Anul trecut am trecut printr-o scădere de 6%. Anul viitor va urma, conform prognozei, o creștere de 4,5%.

Vestea înseamnă că cetățenii europeni vor avea o creștere economică destul de importantă la nivelul Uniunii.

„O asemenea creștere nu s-a mai întâlnit de mult”, a declara Petrișor Peiu.

Totuși, aceasta vine după o scădere la fel de importantă anul trecut, în contextul pandemiei de COVID-19. În 2020, economia Uniunii Europene s-a contractat cu 6%, în timp ce anul acesta s-a expandat cu 4,8%.

„Practic, pe ansamblul Uniunii, nu se vor atinge anul acesta nivelurile de dinainte de pandemie, ci abia anul viitor”, afirmă Peiu.

Pe ansamblu Uniunii Europene campioana creșterii economice va fi România, conform prognozei de vară a comisiei europene.

Emisiunea „Raport despre economie”, cu Petrișor Peiu, este difuzată pe frecvența 96,9 MHz, de luni până joi și poate fi găsită integral pe YouTube sau Facebook la Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background