Preoții creștini au ajuns să figureze în topurile Forbes ale celor mai bogate persoane de pe planetă

Postat de pe 9 iulie 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Mulți dintre cei care și-au luat ca sarcină să răspândească mesajul Mântuitorului, acumulează averi considerabile. Datorită apariției mega bisericilor și a televanghelismului, o mulțime de preoți s-au îmbogățit.

Lista predicatorilor prosperi care recomandă acumularea de bunuri spirituale, îl include pe TB Joshua. Acesta este un profet nigerian cu peste 50 000 de adepți, care aparțin bisericii The Synagogue Church of All Nations. Biserica deține postul de televiziune Emanuel din Lagos, preotul având 3 milioane de fani pe Facebook, și un milion pe YouTube. Averea lui este de 10 milioane de dolari, dar alți 20 de milioane de dolari sunt direcționați spre acte caritabile.

TD Jakes are o avere de 18 milioane de dolari. Este episcop al The Potter’s House, o mega biserică creștină neconfesională din SUA. Are aproximativ 30 000 de membri și organizează un festival anual numit Megafest. Albumul cu muzica religioasa pe care l-a lansat această biserică în 2003, i-a adus lui Jakes un premiu Grammy.

Joel Osteen deține 40 de milioane de dolari, fiind pastor la Lakewood din Houston, o mare biserică protestantă din SUA. Predicile sale sunt difuzate continuu la radio, către aproximativ 7 milioane de adepți, în peste 100 de țări. Biserica sa este cea mai mare congregație din SUA, cu peste 42 000 de membri. Principala avere a lui Osteen a fost acumulată prin televanghelizare.

Benny Hinn are o avere de 40 de milioane de dolari. S-a născut în Israel, a emigrat în Canada și s-a implicat puternic în mișcarea penticostală din Toronto. A fondat Centrul Creștin Orlando și a început să facă minuni, pretinzând că vindecă oamenii din congregație. Succesul a dus la apariția unor turnee de minuni, unde Hinn a realizat predici la mii de oameni.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background