Comisia Europeană a amendat BMW și Grupul Volkswagen pentru încălcarea normelor antitrust

Postat de pe 9 iulie 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Cele două companii, alături de Daimler, au limitat dezvoltarea tehnologiei de reducere a emisiilor poluante. Acest lucru a determinat Comisia Europeană să le amendeze cu 875 de milioane de euro.

Potrivit Instituției, producătorii auto au evitat să utilizeze tehnologia necesară pentru reducerea emisiilor nocive. Vicepreședintele Comisiei Europene Margrethe Vestager, a declarat că producătorii auto din Germania beneficiază de tehnologia ce reduce emisiile toxice. Potrivit lui Vestager, consumatorilor le-a fost astfel îngrădită oportunitatea de a achiziționa autovehicule cu norme de poluare mai scăzute.

Grupul Volkswagen, deținător al mărcilor Audi și Porsche, trebuie să plătească o amendă de 500 de milioane de euro. BMW este nevoită să achite Comisiei Europene 375 de milioane de euro. Grupul Daimler nu a fost amendat deoarece a raportat complotul dintre companii și a cooperat cu autoritățile.

Din 2006 până în 2014, companiile auto au conspirat să limiteze dezvoltarea și aprobarea tehnologiilor de reducere a emisiilor poluante. Acestea au încălcat regulile anti-trust și au dus la restricționarea a două tipuri de tehnologii. Prima este de reducere a emisiilor de oxid de azot generate de mașinile cu motoare Diesel. A doua este de reducere a particulelor dăunătoare emise de mașinile pe benzină.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background