Procurorul hoțoman a fost achitat de colegii lui judecători

Postat de pe 15 noiembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Un procuror din Craiova a fost acuzat că fura bani şi bijuterii depuse ca probe în dosare, iar ulterior a ajuns achitat de judecători, a informat jurnalista Iosefina Pascal în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, difuzată la Radio Gold FM.

Adrian Flavius Cristea, un procuror din Craiova acuzat că a furat bani şi bijuterii depuse ca probe în dosare în care erau cercetaţi traficanţi de droguri, a fost achitat luni de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă decizia nu este definitivă. Flavius Cristea a fost achitat pentru infracţiunea de abuz în serviciu în formă continuată, „întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală”, iar pentru infracţiunea de sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, el a fost achitat „întrucât nu există probe că inculpatul a săvârşit infracţiunea”, relatează Agerpres.

„E momentul perfect pentru ca toți cei care au fost închiși pentru abuz în serviciu în formă continuată să conteste decizia instanței. Să se facă dreptate pentru toți hoții! E bezna minții ce se întâmplă…”, a comentat Iosefina Pascal amar-ironic.

Decizia poate fi atacată de Parchetul General în termen de 10 zile. Cazul a fost instrumentat de Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ), între timp desfiinţată, iar acuzaţiile se referă la perioada în care Flavius Cristea a lucrat la DIICOT Craiova, având de instrumentat dosare de trafic de droguri. Ulterior, Flavius Cristea s-a transferat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.

Îngrijorător este că a crescut numărul infracțiunilor în rândul minorilor. Prin lipsa de acțiune a justiției, pare că în România se promovează întocmai infracțiunile și faptele grave, aproape oferindu-se un model copiilor că se poate scăpa de acuzații destul de ușor.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background