Procesul lui Julian Assange și ipocrizia presei.

Postat de pe 22 februarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

Jurnalista Iosefina Pascal a comparat, în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, acoperirea mediatică pe care o primește cazul lui Alexei Navalnîi, în contrast cu tăcerea ce s-a așternut în cazul lui Julian Assange.

Ieri și alaltăieri au avut loc ultimele două audieri în cadrul procesului lui Julian Assange, urmând ca instanța să se pronunțe cu privire la extrădarea sa în SUA, unde va fi încarcerat pe viață pentru spionaj. Julian Assange este fondatorul WikiLeaks și unul dintre cei mai importanți jurnaliști din ultimele decenii, dezvăluind grave cazuri de corupție și jafuri la cel mai înalt nivel.

În cadrul unor dezbateri din Parlamentul britanic au existat câteva momente de reținut: s-a spus că Putin trebuie tras la răspundere, că este un asasin și că tot ce i s-a întâmplat lui Navalnîi reprezintă o îngrozitoare încălcare a drepturilor omului. Despre cazul lui Assange, care se judecă la Londra, nu s-a spus nimic. Au existat mărturii, anexate procesului lui Julian Assange, ale unui fost deținut care a fost condamnat pentru infracțiuni cibernetice și care a fost încarcerat peste un deceniu în închisoarea în care e posibil să fie trimis și Julian Assange. Acesta a vorbit despre condițiile execrabile din acea închisoare, precum și despre problemele de sănătate pe care le-a dezvoltat și despre faptul că nu sunt trași la răspundere gardienii care abuzează deținuții.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background