Privatizarea zăcămintelor de sare și grafit

Postat de pe 18 mai 2021

Autor: Iris Drăghicescu

În emisiunea „Ce-i în Gușă și-n căpușă”, realizată de Cozmin Gușă, invitatul de astăzi, Sorin Roșca Stănescu a discutat despre motivul turneului său în rulotă la salinele românești.

„Nu e doar un turneu al salinelor,dar recunosc, când am decis să închiriez o rulotă,primul meu gând a fost să iau cele mai importante saline, să le văd înainte să fie vândute pe nimic”, spune Sorin Roșca. Acesta face referire la planul guvernamental de a creşte eficienţa economică şi maximizarea veniturilor obţinute din privatizare.

„Numai vând acțiunile, care oricum sunt la peste 45%. Au decis să vândă sarea, adică să vândă zăcămintele de sare și zăcămintele de grafit, care sunt administrate de aceeași instituție a statului”, zice Sorin Roșca.

Stănescu a luat hotărârea de a se duce să viziteze o mare parte din salinele României. Consideră că, în eventualitatea în care vor fi în străinate, nu este sigur de metodele sau condițiile prin care o să le mai poată viziona.

„Nu sunt socialist. Nu sunt comunist. Dar cred că orice stat care își apără interesul național și suveranitatea trebuie să păstreze o serie de capacități în mâna sa”.Nu par să fie pierderi în cadrul Salrom, Societatea Națională a Sării, pentru ca aceasta să trebuiască să fie privatizată. Totul este în profit, și profitul ar putea fi și mai mare în viitor. Este, sub aspect financiar, pe o curbă ascendentă. Nu există nici un interes a statului de a înstrăina arhivele sub orice formă”, declară Sorin Roșca.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background