PNL nu susține proiectul propus de USR PLUS prin care cei ce se vaccinează beneficiază de o zi liberă

Postat de pe 17 mai 2021

Autor: Florentina Căpățînă

Președintele PNL, Ludovic Orban, anunță că, liberalii nu susțin proiectul de lege prin care se acordă o zi liberă oamenilor care se vaccinează anti-COVID.

„Nu s-a discutat la nivelul coaliţiei, nu face parte din strategia de vaccinare, o strategie care este stabilită la nivel guvernamental, noi am încurajat companiile să se implice în procesul de vaccinare şi foarte multe companii au arătat responsabilitate, au îndemnat angajaţii şi au organizat în condiţii exemplare procesul de vaccinare. Cred că strategia de vaccinare care a fost stabilită de Guvern şi care este implementată trebuie să rămână în continuare strategia de vaccinare şi, ca atare, nu avem niciun fel de obligaţie de a susţine un proiect de lege al unor parteneri care nu au discutat cu noi, nici la nivel guvernamental şi care, din punctul meu de vedere, excede cadrul strategiei de vaccinare care este stabilită la nivel guvernamental. (…) Se creează o discriminare între cei care s-au vaccinat până acum şi cei care urmează să se vaccineze ca să primească o zi liberă sau o zi liberă la şcoală sau o zi liberă pentru părintele care îşi duce copilul la vaccinare”, a explicat Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

Proiectul de lege propus modifică Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor virusului SARS-COV-2 și propune ca persoanele care se vaccinează să beneficieze de o zi liberă plătită, care nu se află în durata concediului de odihnă, în cazul angajaților.

De asemenea, pot beneficia de o zi liberă plătită și părinții care își însoțesc copii cu vârsta de până la 14 ani la vaccinare sau a copilului cu dizabilități până la 26 de ani.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background