Priorități în politica românească: cotele de gen, mai multe femei în politică, taxe pentru mașini

Postat de pe 16 august 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, Iosefina Pascal a adus în prim plan reformele propuse de politrucii noștri, de la introducerea cotelor de gen, la dublarea tranzitului cerealelor și introducerea unor noi taxe pentru mașini.

Gabriela Firea, de pildă, a reiterat o idee introdusă anterior de Alina Gorghiu, propunând să se reformeze sistemul în așa fel încât să existe mai multe femei în politică și să se introducă o cotă de gen, astfel încât un procent de aproximativ 30-40% dintre candidații la alegeri să fie femei. După ce a fost implicată în scandalul azilelor groazei, pare că Gabriela Firea vine cu o strategie prin care încearcă să-și spele imaginea, însă nu a ales cea mai bună variantă. Nu contestă nimeni demersul acesta de a implica mai mult femeile în viața politică, însă este necesar ca femeile care ajung să candideze să fie cu adevărat competente, același standard fiind obligatoriu de aplicat și în cazul bărbaților.

Pe de altă parte, politrucii noștri au în plan creșterea taxelor și impozitelor. Liberalii au declarat chiar că nu sunt de acord cu reforma propusă de premierul Marcel Ciolacu și că ei vor să apere antreprenorii români, asta deși în urmă cu doar 4 ani Ludovic Orban, președintele PNL, a eliminat din start proiectul „IMM Invest”. Încă de pe atunci a început declinul antreprenorilor români, declin intensificat de pandemie, de lipsa de viziune și de acțiune a statului român, care nu a avut nicio schemă de sprijin pentru companiile care au fost închise, pentru firmele care și-au sistat activitatea pe perioada pandemiei sau pentru cele care au suferit pierderi majore din cauza restricțiilor.

E de-a dreptul penibil că liberalii pozează în apărătorii antreprenorilor și se laudă cu măsurile lor care ajută cetățenii în condițiile în care ei au fost cei care au îngropat mediul de afaceri în ultimii ani, ei au îndatorat România până în pragul falimentului, iar acum românul are de îndurat taxe și scumpiri în plus tot din cauza incompetenței lor. Din scumpirile la alimente, la combustibil, la materii prime și alte resurse statul se îmbogățește prin TVA.

Încă o serie de măsuri complet aberante prin care domeniul cultural și artistic este pus la pământ definitiv este desființarea sau comasarea anumitor teatre sau institute culturale și creșterea TVA-ului la cărți. În plus, dacă până acum vehiculele istorice (câteva mii), întreținute cu mari eforturi financiare, erau scutite de la plata impozitelor, iată că o altă măsură impusă de Guvern este ridicarea excepției de la plata impozitului.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background