BOMBĂ: Marea Resetare și Marea Ipocrizie din Maui – cum profită șmecherii de o tragedie

Postat de pe 16 august 2023

Autor: Oana-Medeea Groza        

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a devoalat strategiile politice din spatele tragediei din Maui.

Companiile de energie din Hawaii sunt acuzate într-un proces pentru că au ignorat avertismentele de dinaintea incendiului din Maui. Procesul a fost intentat weekend-ul trecut împotriva a patru companii de energie electrică, care nu și-au deconectat liniile electrice înainte de incendiu în ciuda avertismentelor că vor urma furtuni puternice din cauza uraganului Dora ce vor crea un pericol foarte mare de incendiu. Comunicatul a fost emis de către firma de avocatură care reprezintă și victimele, și supraviețuitorii incendiului.

Aceste linii electrice au aprins în mod previzibil, rapid, mortal incendiile din Lahaina și au distrus case, biserici, școli, centre cultural-istorice, au omorât oameni. Autoritățile nu au stabilit încă oficial cauza incendiilor. Localnicii consideră că dezastrul a fost provocat, similar modelului din Grecia unde s-a și dovedit că incendiile au fost provocate de oameni. E bizar și cum 4 companii au acționat cu neglijență. Și mai bizar este că videoclipurile de la fața locului arată cum luau foc doar clădirile, nu și obiectele din jurul lor.

Hawaii urma să fie primul stat al SUA complet digitalizat, urmând ca pe 18-19 septembrie să se organizeze un summit al digitalizării acolo. Cu cât crește gradul de digitalizare mai mult, cu atât vom fi din ce în ce mai expuși la astfel de pericole, tocmai pentru că încă nu există infrastructura necesară pentru o astfel de tranziție bruscă și accelerată către energie verde, digitalizare totală și alte astfel de vise distopice. O parte din politicienii din Hawaii au declarat că acest dezastru este o oportunitate bună pentru reconstruirea și digitalizarea Hawaii-ului, ceea ce din nou ridică mari semne de întrebare cu privire la cauza acestor incendii.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background