Prințul William, critic la adresa BBC după raportul interviului cu Prințesa Diana din 1995

Postat de pe 23 mai 2021

Autor: Adrian Lambru

Un raport al unei comisii de anchetă a stabilit că celebrul interviu al Prințesei Diana din 1995 ar fi fost obținut pe căi înșelătoare. Fiul cel mare al Prințesei, William, a postat pe Twitter un mesaj video în care acuză BBC, televizunea publică britanică, de defăimare.

Raportul respectiv ar arăta faptul că angajați ai BBC au mințit și s-au folosit de documente false pentru a obține un interviu cu Prințesa Diana. Prințul William declară în video-ul postat că “au făcut afirmații senzaționaliste și false, care au profitat de temerile ei și i-au alimentat paranoia, au fost vagi în ceea ce privește contactul cu media, ascunzând ceea ce știau din investigațiile lor interne”.

Prințul vede o legătură importantă între acțiunile BBC și relațiile tensionate dintre părinții acestuia din ultimul lor an de căsnicie, dar și a stării mentale a Prințesei: „Sunt de părere că modul înșelător în care a fost obținut interviul a influențat semnificativ ceea ce a declarat mama mea. Interviul a contribuit substanțial în agravarea relației dintre părinții mei și de atunci i-a afectat pe nenumărați alții. Aduce o tristețe imensă să afli că BBC a contribuit semnificativ la teama, paranoia și izolarea ei, pe care mi le reamintesc din ultimii ani trăiți alături de ea”.

Raportul Dyson, lung de 127 de pagini, incriminează modul în care Bashir, jurnalistul care i-a luat interviu Prințesei, a ajuns să-l realizeze, dar și eșecul BBC de a investiga corect plângerile și îngrijorările exprimate după difuzarea interviului pe post. Programul a fost urmărit atunci de 23 de milioane de telespectatori din întreaga lume.

În prezent, acest interviu-documentar se găsește pe platforma Netflix. Filmul spune perspectiva Prințesei Diana despre căsătoria sa neferictă cu Prințul Moștenitor Charles și problemele sale cu presa britanică.

Prințesa Diana a murit pe 31 august 1997 într-un accident de circulație la Paris.

BBC a trimis scrisori prin care-și cere scuze prinților William și Harry, precum și tatălui lor, Prințul Charls și fratelui Dianei, Contele Spencer.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background